Izvor: espreso.rs
22.01.2024 u 02:28
0

KREMASTA TORTA SA KOKOSOM: Obradujte porodicu ukusnom poslasticom, svi će biti oduševljeni

Napravite keks tortu sa kokosom, belom čokoladom i bananama i svi će biti oduševljeni.

Nekada nisu mogle da se zamsile torte koje se prave bez nekoliko kora i filova koji se kuvaju, a danas su sve popularnije jednostavnije poslastice za koje vam nije potrebno puno vremena.

Tu spadaju i keks torte koje uspavaju svima, a mi vam donosimo sjajan recept za ovu poslasticu koja će se svima dopasti. Napravite keks tortu sa kokosom, belom čokoladom i bananama i svi će biti oduševljeni.

OVA VOĆKA JE PUNA VITAMINA: Smanjuje rizik od osteoporoze, poboljšava kvalitet sna, a dobar i za kožu

Sastojci:

200 ml slatke pavlake

300 g krem sira

300 g keksa

1 banana

80 g šećera u prahu

50 g kokosa

Za glazuru:

100 g bele čokolade

1 kašika ulja

50 g kokosa

Recept za keks tortu sa kokosom i belom čokoladom:

Napravite fil

Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. Dodajte krem sir i nastavite da mutite dok se sastojci lepo ne sjedine. Zatim dodajte kokos i lagano umešajte.

Filujte tortu

Kalup premažite uljem, pa na dno poređajte keks. Sipajte pola fila preko i poređajte banane koje ste isekli. Preko sipajte preostali fil, pa poređajte preostali keks preko.

Ohladite tortu

Pokrijte tortu providnom folijom, pa ostavite u frižideru nekih 4 sata. Istopite belu čokoladu sa uljem, pa prelijte preko torte i ostavite da se stegne.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter