Izvor:
30.10.2017 u 21:44
0

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Zašto žene nakon 45. godine ređe imaju seks! (foto)

Mnoge dame u ovim godinama su zabrinute zbog jedne jedine stvari, i zato se ređe upuštaju u intimne odnose.

Žene možda ređe ulaze u seksualne odnose kako stare, ali ne nužno zato što su izgubile želju za seksom – tvrdi istraživanje, koje je nedavno objavljeno u časopisu Menopauza.

Naime, mnoge od njih su samo zabrinute da će ih boleti.

Istraživanje je bilo usredsređeno na stanje zvano genitourinarni sindrom – pojam koji "pokriva" razne mokraćne i vaginalne probleme koji utiču na žene u menopauzi.

Anketa sprovedena na više od 1.500 žena starijih od 55 godina, otkrila je da 45 odsto žena u postmenopauzi "redovno" ili "uvek" oseća bol ili nelagodu tokom seksa, i boje se da će ih bol dovesti do potpunog izbegavanja seksa.

Iako je bolan seks već godinama predmet istraživanja, genitourinarni sindrom nije poznat kao drugi uzrok bolnog seksa – vaginizam.

Vaginizam je stanje u kojem se vaginalni mišići neprijatno stežu tokom seksa.

Naučnici iz Kaiser Permanente centra za zdravstveno istraživanje izjavili su kako su njihova otkrića dovela do potrebe da lekari imaju više iskrenih, otvorenih razgovora sa starijim pacijentima kako bi bolje istražili moguće tretmane.

Stil
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter