Izvor:
06.05.2017 u 18:47
0

ZA SAMO 11 DANA BEZ HEMOTERAPIJE: Pronađeni lekovi koji UNIŠTAVAJU RAK DOJKE !

Istraživanje koje je predstavio profesor Najdžel Bundred na evropskoj konferenciji za rak dojke u Amsterdamu otkrilo je da lekovi Herceptin i Lapatinib daju odlične rezultate u borbi protiv ove opake bolesti.

Ovi lekovi već se koriste u lečenju raka dojke, ali sada su prvi put upotrebljeni u kombinaciji zajedno. Tretman eliminiše potrebu za hemoterapijom i operacijom, što znači da se mogu izbeći nuspojave kao što su gubitak kose, povraćanje i umor.

U istraživanja je učestvovalo 257 žena sa dijagnozom raka dojke. Žene su bile podeljene u dve grupe. Prva grupa je koristila u kombinaciji lekove Herceptin i Lapatinib, dok je druga koristila samo jedan lek.

Utvrđeno je da je prva grupa za 11 odsto oslobodila kancerogenih ćelija za samo dve nedelje lečenja, dok je u 17 odsto slučajeva došlo do smanjenja tumora.

Mnogo slabiji rezultati zabeleženi su u drugoj grupi, što dovodi do zaključka da dva leka u kombinaciji imaju veliki učinak na ćelije raka dojke.

Ovo predstavlja veliki korak u borbi protiv jedne od najsmrtonosnijih bolesti na svetu, iako naučnicima predstoji još dosta posla da urade.

Medicina napreduje iz godine u godinu, tako da lepe vesti možemo očekivati i ranije nego što se očekuje.

Izvor: Telegraf
Foto: drmaljkovic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter