Izvor: Informer.rs
27.10.2023 u 22:22
0

OVE BILJKE NA TERASI OPSTAJU I U JESEN: Napravite sami svoju oazu

Ako već niste, vreme je da zasadite ove biljke na svojoj terasi i uživate u njima tokom hladnih dana.

Ovo su biljke koje ove jeseni možete zasaditi na terasi:

Ukrasni kelj i kupus

Poznati po svojem zadivljujućem lišću, ukrasni kelj i kupus savršeni su dodaci svakom jesenskom vrtu. Njihovi naborani listovi su u raznim bojama, od tamnoljubičastih do jarko ružičastih i belih.

Hrizanteme

Ovo veselo cveće sinonim je za jesen. Svojim širokim spektrom boja i oblika, hrizanteme mogu učiniti vašu terasu veselijom. Posadite ih u tegle s dobro dreniranom zemljom i pobrinite se da imaju dovoljno sunčeve svetlosti za najbolje rezultate.

Dan i noć i ljubičica

Dan i noć i ljubičice favoriti su hladne sezone koji mogu dodati dašak boje vašem jesenskom vrtu. Ima mnogo nijansi, od duboko ljubičaste i plave do jarko žute i bele.

Ovo cveće je otporno i može podneti niske temperature, što ih čini odličnim izborom za uzgajanje na terasi tokom jeseni.

Začinsko bilje

Kad je u pitanju jesen na balkonu, sad je pravo vreme za uzgoj začinskog bilja. Razmislite o sadnji ruzmarina, majčine dušice, kadulje i peršuna.

Ove biljke ne samo da daju okus vašim jelima, već i unose miris i zelenilo u vaš prostor. Stavite ih u dobro drenirane tegle i smestite ih na mesto gde mogu dobiti najmanje 4 – 6 sati sunčeve svetlosti svaki dan.

Asteri

Asteri su cveće koje kasno cveta i dobro se uklapa u jesenske vrtove. Njihovi cvetovi su u raznim bojama, uključujući ružičastu, ljubičastu i belu. Ovo cveće je odlično za gajenje na terasi jer zahteva minimalno održavanje.

Zevalica

Zevalice su visoke, šiljaste biljke, koje daju živopisne cvetove koji podsećaju na zmajeve glave. Ima ih u raznim bojama, uključujući crvene, ružičaste i žute. Uspevaju na nižim temperaturama, što ih čini izvrsnim izborom za balkonski vrt u jesen.

OVAKO SE PRAVILNO SLAVI SLAVA: Ove običaje morate da ispoštujete! Jednu stvar mnogi rade, a veliki je GREH!

Patuljasti zimzeleni grm

Razmislite o sadnji patuljastih zimzelenih grmova. Sorte poput patuljastih šimšira ili četinarskog drveća mogu biti zanimljive tokom cele godine, zadržavajući svoje zeleno lišće čak i kada se menjaju godišnja doba.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter