Izvor:
25.02.2017 u 02:57
0

Pa ko voli nek’ izvoli: CENA OVE VOĆKE U SRBIJI JE 2.599 DINARA!

Letnje voće pojavilo se u beogradskim rafovima, i to po "zimskim cenama". Kilogram nektarina ili bresaka košta čak 900 dinara.

Sudeći po smežuranom izgledu, kupci ih zaobilaze u širokom luku.

Za 900 dinara u piljarnicama može da se pazari do 15 kilograma jabuka, 10 kilograma pomorandži, devet kilograma banana ili samo šest komada nektarina.

– Šta je ovo? Ma ko će da ih kupi usred zime kada su ovoliko skupe?! Prvo mi se učinilo da su 89 dinara, pa i da proberem neku svežu među ovim smežuranim. Nemamo mi novca za ovako skupo voće. Ko zna i odakle dolazi i koliko je staro – iznenađeno će penzionerka Marija Despotović, dok ispod naočara nekoliko puta sa nevericom zagleda cenu.

Ni trgovci nemaju vajde od "letnjeg" osveženja ovih dana. Kažu, prodaje gotovo i da nema, a mušterije negativno komentarišu ovakvu ponudu.

– Samo nas izgrde stariji sugrađani, a voće trune jer ga niko neće – kratko komentariše jedna prodavačica.

Uprkos bogatoj ponudi voća iz tropskih krajeva, na beogradskim pijacama nema ni bresaka ni nektarina. Kažu, nema ih ni u nabavci, niti ko pita za njih. Ne pre kalendarskog proleća.

S druge strane, egzotično voće se u centru Beograda prodaje po neverovatnoj ceni, pa su ljudi u dilemi da li kupiti kilogram jagnjećeg pečenja u beogradskim restoranima ili kilogram marakuje u kesi?

Marketi u samom centru grada u ponudi imaju “voće strasti” ili popularnu marakuju, koja potiče iz Južne Amerike. Cena – od 1.799 dinara do neverovatnih 2.599,99 dinara u zavisnosti od trgovinskih lanaca.

b92.net
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter