Izvor:
11.01.2017 u 19:19
0

Panika u Briselu: Albanski teroristi hoće da otmu našu ambasadorku Anu Hrustanović!

Naša amasada u Belgiji, gde je amabasadorka Ana Hrustanović nalazi se pod velikim merama obezbeđenja zbog potencijalne pretnje albanskih terorista da je napadnu.

Prema pisanju Informera, upravo Ana Hrustanović je glavna meta, i nju albanski teroristi planiraju da otmu, a sve to kako bi Srbija odustala od postupka protiv bivšeg vođa OVK Ramuša Haradinaja.

Zbog toga su teroristi do tančina isplanirali kako da upadnu u naše predstavništvo u Briselu, zabarikadiraju se tamo i kao taoca drže ambasadorku Anu Hrustanović, i ostalo osoblje amabasade.

Srpska amabasada u Briselu, inače, kako navode izvori, deli zgradu sa našom Misijom pri Evropskoj uniji, i u zgradu se lako može upasti.

U toj zgradi je nekada bila banka, i ona relativno lako može da se “zauzme” – kaže naš sagovornik i dodaje da su u blizini srpske i ambasade Španije i Amerike.

Naš sagovornik dodaje da je bezbednost povećana, i da je redukovano kretanje zaposlenima. Amabasadorka Ana Hrustanović, usled ove situacije, još više pažnje posvećuje bezbednosti sina.

Puno obezbeđenja je na sve strane. Čine ga vojska, briselska administracija…

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije zatražilo je od pojedinih zemalja da pojačaju obezbeđenje srpskih diplomatskih predstavništava koja su, po bezbednosnim informacijma, potencijalne mete albanskih terorista, a diplomate u tim ambasadama dobile su iz Beograda precizne instrukcije da mere opreza podignu na najviši nivo. pored amabadsadorke Ane Hrustanović, kao potencijalna meta pominje se i Dušan Spasojević, amabasador Srbije u Atini.

Informaciju o planu albanske dijaspore da napadne naše ambasadu Srbije u inostranstvu zbog hapšenja Ramuša HaradinajaMinistar u etar je pustio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uz obrazloženje da su te vesti stigle od bezbednosnih službi jedne zapadne zemlje.

Tečlegraf/Informer
Foto: Twitter/MailOnline

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter