Izvor:
29.12.2016 u 01:44
0

Misteriozna smrt poznatog novinara: Beživotno telo bivšeg urednika dva nedeljnika, izvučeno iz Save!

Policija je u utorak oko 18.45 sati u Savi, uz sjvernu obalu pronašla beživotno telo.

Obdukcijom u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku utvrđeno je da je reč o Dariju Plenči (62), bivšem uredniku nedeljnika Arena i Gloria, koji je pod misterioznim okolnostima nestao pre deset dana.

Poslednji signal mobilnog lociran je u Zapruđu, a njegova supruga Žarka okrenula je sve moguće brojeve telefona kako bi ga pronašla i celo naselje oblepila plakatima. Prema prvim informacijama, na telu nema znakova nasilne smrti, ali rezultati obdukcije otkriće tačan uzrok. Supruga je navela da nije odavao utisak da ga nešto muči.

Ona je čim joj je suprug nestao izrazila sumnju "da je nad njim počinjen nekakav zločin".

– Njegov mobilni zadnji puta je lociran na području Novog Zagreba, točnije u Zapruđu, gde Darijev otac ima stan. na dan kada je nestao, u subotu popili smo kafu ujutro. Ja sam otišla na pijacu, a kad sam se vratila kući nisam ga zatekla. Čuli smo se u 9.28 sati i rekao mi je da je otišao da kupi cigarete i malo prošeta. Njegov otac kod nas je bio na nezi tri meseca, i trebalo je da se vratiti u svoj stan u Zapruđe. Supruga sam opet zvala oko 10.20, ali mobitel mu je bio nedostupan.

Takvo ponašanje nije uobičajeno za njega jer uvek međusobno znamo za svaki korak, inikad ne izlazi s praznom baterijom. U 14 sati sam prijavila nestanak i paralelno smo zvali bolnice, sve prijatelje… ali ništa" ispričala je za za medije Žarka Plenča.

Policija je otišla i do stana u vlasništvu oca nestalog, ali u njemu nisu zatekli nikog nego je uočen jedan sitni detalj.

– U stanu s policijom na Meštrovićevom trgu bile su komšije iz Bužanove i nećak. Na vratima između vrata i štoka uočen je jedan predmet o kojem ne bih dok potraga traje. Zgrada u Zapruđu u kojoj je stan moga svekra dolaze sumnjive osobe koje se okupljaju u zajedničkim prostorijama ulaza i svi su stanari zbog toga zabrinuti baš kao i zbog činjenice da je ulaz prepun podstanara o kojima niko ništa ne zna – izjavila je tada Žarka Plenča,

Kurir
Foto: Twitter/IBTimes UK

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter