Izvor:
04.08.2017 u 13:05
0

RUSIJA REVOLITRANA PENSOVOM POSETOM BALKANU: „Njegove izjave nemaju veze sa realnošću!“

Optužbe koje je izneo američki potpredsednik Majk Pens u Podgorici da Rusija radi na tome da odvoji Balkan od Zapada, destabilizuju jug Evrope i pokazuju hladnoratovski mentalitet Vašingtona, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova, preneo je Rojters.

U saopštenju, objavljenom u četvrtak, se navodi da ministarstvo spoljnih poslova Rusije sa žaljenjem konstatuje da "Vašington sve dublje tone u primitivnu ideologiju ere Hladnog rata" koja je, kako navodi, potpuno odvojena od stvarnosti.

U saopštenju ruskog ministarstva se kaže da nametanje izbora "ili sa Zapadom ili sa Rusijom" balkanskim državama, neizbežno vodi ka rastu napetosti na kontinentu i destabilizuje situaciju u regionu.

Pritom se, kako se ističe, "aktivno gura teza o navodnom bezalternativnom stupanju jugoistočne Evrope u NATO, ''guraju'' se projekti zasnovani na nelojalnoj konkurenciji, koji su protiv ekonomske logike", preneo je Sputnjik.

"Pozivamo američke kolege da prekinu da klevetaju Rusiju i njenu spoljnu politiku koja se uvek zasnivala na poštovanju partnera i spremnosti za zajednički konstruktivni rad uz uzimanje u obzir međusobnih interesa", navelo je Ministarstvo.

Pens je u sredu u Podgorici rekao da Rusija pokušava da iscrtava nove međunarodne granice silom, kao da je i na Zapadnom Balkanu nastojala da destabilizuje region.

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Twitter/Dana_Regev

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter