Izvor:
04.10.2017 u 15:25
0

Odložena Vučićeva poseta Zagrebu: Hrvati ljuti zbog spomenika majoru Milanu Tepiću?

Predsednik Aleksandar Vučić najverovatnije neće doći u Zagreb do kraja godine kako je bilo predviđeno i poseta se odlaže do daljnjeg.

Dve kancelarije, hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović i predsednika Vučića u stalnom su kontaktu, ali za sada nije poznat datum kada će doći do zvanične posete predsednika Srbije.

U Zagrebu samo kažu da je došlo do “pomaka termina!”, ali se ne navode razlozi. Nezvanično može da sazna da je reč o novom talasu zaoštravanja odnosa.

Pre svega se to odnosi na reakcije Zagreba nakon podizanja spomenika majoru Milanu Tepiću, te izjave ministra Aleksandra Vulina da se devedesetih godina prošlog veka vodio građanski rat.

Zvaničnom Zagrebu su zasmetale i izjave Ivice Dačića da hrvatski zvaničnici veličaju ustaštvo, pa je očito ocenjeno da nije vreme za susret dvoje predsednika koji je trebao da otvori novu stranicu u odnosima Srbije i Hrvatske.

U ovom trenutku nema najava kada se planira dolazak Vučića u Zagreb, a na hrvatskoj strani se može čuti da to pre svega zavisi kako će se dalje razvijati odnosi između dve zemlje.

novosti.rs
Foto: Tanjug video-Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter