Izvor:
26.06.2019 u 22:33
0

ŽELITE BOTOKS? Pridržavajte se ovih saveta i sve će proći kako treba!

U današnje vreme, nehirurška estetska ulepšavanja nisu bauk. Mnoge dame, ali i muškarci (doduše u manjem broju) ne skrivaju da su imale neke intervencije na licu, bilo da je u pitanju zatezanje botoksom, filer ili hijaluron u usnama. Na Instagramu su sve poznatiji doktori koji se bave ovim zahvatima, a anti-age medicina sve više jača među ljudima. Više se ne plašimo godina i onoga što nam one donose – bar kada je u pitanju fizički izgled.

Ipak, najpopularniji i dalje ostaje botoks. Danas ćemo vam otkriti sve što niste znali o ovom sastojku uz pomoć kojeg bore postaju zaborav, a sa njima i znaci starenja. Postavili smo najoštrija pitanja dermatolozima o botoksu, a u nastavku saznajte odgovore i naučite sve što treba da znate o njemu!

Ubrizgavanje

Botoks radi tako što blokira receptor u nervu, a čime se sprečava pomeranje mišića usled kontrakcije. u prevodu, ovaj sastojak parališe mišić koji se aktivira kada pravite facijalne ekspresije (poput skupljanja očiju kada ne vidite nešto dobro ili smejanja). Najviše se koristi za tretiranje linija na čelu i linijica u spoljnom uglu oka, poznatijih kao “svračije nožice”. Takođe je potvrđeno da se sjajno bori i protiv prekomernog znojenja ispod pazuha i hroničnih migrena. Retko se koristi za područje ispod očiju, a kako je ovo delikatan deo lica, najbolje bi bilo otići kod sertifikovanog doktora koji provereno zna šta radi.

Razlike

Postoji veika razlika između Botoksa i filera. Botoks je u stvari ime benda nastalo od imena leka – botulinum toxin – koji se koristio za opuštanje facijalnih mišića koji prouzrokuju stvaranje linija i bora. Postoje i drugi brendovi, poput Dysporta i Xeomina, ali je Botox najpopularniji, zbog čega mnogi ovaj lek nazivaju tako. Fileri se koriste, kako im i samo ime kaže, da popune (to fill) linije i delove lica koji su “utonuli” usled gubljenja tonusa facijalnih mišića. Postoji više tipova filera, poput hijaluronskih (Resylane, Juvederm, Belotero – poznatiji proizvođaći) i kalcijum (poput Radiesse). Koji je vama potreban – to određuje vaš dermatolog u zavisnosti od dela lica koji želite da tretirate i koliko su duboke linije u tom delu.

Obratite pažnju koga birate

Spremni ste da isprobate ovu proceduru? Prvi što treba da uradite nakon toga je da odaberete dobrog doktora koji zaista zna šta radi i razume se u anatomiju lica. Pogledajte njegove radove, raspitajte se na internetu o predlozima i utiscima drugih ljudi koji su tu uradili isto. Ukoliko vam se nešto dopada – odmah birajte drugog. Najbolje je otići po ličnoj preporuci, ali uvek budite vođeni svojim instinktom i onime što ste pronašli i čuli.

Efekti

Ono što treba da znate jeste da nakon ubrizgavanja botoksa, rezultati nisu vidljivi istog trena. Potrebno je minimalno mesec dana da biste primetili kompletan efekat. koliko efekat traje? To zavisi od vas i vaše kože i organizma, ali uglavnom između tri i četiri meseca (pola godine za one koji često idu). Korisnici koji su po prvi put biloi na tretmanu će sigurno primetiti da efekat “bledi” veoma brzo jer je mišićima potrebno vreme da se prilagode leku. Druga strana priče je da će vam sa vremenom biti potrebno više tretmana jer se mišići navikavaju vrlo brzo na botoks.

Šta ne smete raditi

Jedna jedina stvar koju ne smete da radite odmah po završetku tretmana botoksom, jeste treniranje. Prvih 24 sata je zabranjeno, jer svaki pokret koji uključuje spuštanje glave ispo srca može pomeriti lek sa mesta kome je namenjen. Isto važi i za kardio vežbe.

Znajte svoje opcije

Ako niste spremni za ovaj korak, uvek su tu laserski tretmani i retinol koji vm mogu pomoći. Pored toga zavolite ono što vam vreme donosi. Radite ono što vas čini srećnim i veselim, a mi smo tu da vam pomognemo i uklonimo sve nedoumice.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter