Izvor:
05.04.2017 u 15:56
0

ZA GODINU DANA SMRŠALA 90KG: Prijatelji je NISU PREPOZNALI! (foto)

Dženifer Ognenovski je na svoj 21. rođendan shvatila da ima 157 kilograma i da mora nešto da promeni.

Mlada studentkinja prava iz Sidneja borila se sa manjkom samopouzdanja i dane i noći provodila je u kući jer se stidela da se pojavi u javnosti.

"Negde oko 21. rođendana sela sam i porazgovarala sama sa sobom. Pomislila sam – ako sada, sa 21 godinom imam 157 kilograma, šta će tek biti sa mnom kroz 10 godina", rekla je ova devojka.

"Bila sam tako umorna i nije mi bilo ni do čega. Kada sam se vratila u Australiju, situacija je bila ista. Uvek sam bila druželjubiva a sada sam zbog kilaže počela da izbegavam ljude. Umirala sam od straha kada bih morala da kupim novu odeću jer sam znala da neće biti broja za mene", otkriva ova studentkinja.

"Jela sam mnogo ugljenih hidrata i bila sam stalno gladna. Nisam mogla da izdržim ni dva sata, a da ne stavim nešto u usta. Tri obroka u danu su uvek bila propraćena porcijama grickalica velikih kao glavno jelo", rekla je Dženife.

Odlučila je da promeni ishranu, sa veoma malo ugljenih hidrata, a dosta proteina i uspela je da skine 15 kilograma. Posle toga je otišla do hirurga na operaciju smanjenja želuca.

"Prvih osam nedelja nakon operacije sam bukvalno učila da jedem. Prve dve nedelje se unosi samo tečnost, onda naredne dve nedelje samo kašastu hranu, i tek onda se kreće sa laganom ishranom", otkrila je Dženifer.

Samo pola godine nakon operacije, izgubila je 57 kilograma i vratila joj se energija.

U januaru 2017. godine otišla na operaciju odstranjivanja viška kože i sada ima 67 kilograma i kaže da za nju nema većeg zadovoljstva od odlaska u teretanu.

"Da mi je neko pre godinu dana rekao da ću izgubiti 90 kilograma, nikad ne bih poverovala. Uostalom, i lekari su mi rekli da mogu da smršam najviše 50 kilograma i verovala sam im. Sada znam da treba verovati samo sebi i svojoj volji", rekla je ova studentkinja.

kurir.rs
foto:Printscreen/Instagram

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter