Izvor:
14.03.2017 u 08:49
0

PORODILJA UMRLA OD SEPSE: Lekari zaboravili instrument u njenom telu?!

Porodilja (31) iz Bitolja, na jugu Makedonije, čije ime nije saopšteno, preminula je pre dva dana jer su lekari, kako se tvrdi, prilikom porođaja sa carskim rezom u njenom telu zaboravili hiruški instrument posle operacije.

Mlada žena se porodila pre šest nedelja, a mesec dana se borila za život.

Beba, koja ima 40 dana, je dobro, a njenoj majci se posle samo dve nedelje nakon porođaja stanje pogoršalo. Imala je visoku temperaturu, bolove u stomaku, nizak pritisak, a bila je i dijabetičar.

Na socijalnim mrežama kruži informacija da su je lekari iz Bitolja lečili od stomačnog virusa sve dok nije pre nekoliko dana u teškom stanju doneta na skopske klinike, gde je preminula od sepse. Tvrdi se da je sepsa nastala zbog toga što su nakon porođaja sa carskim rezom lekari u njenom telu zaboravili hiruški instrument.

To su negirali iz Ginekologije i akušerstva u Bitolju, a ginekolog Ivančo Vasilevski je rekao da se pacijentkinja porodila sa carskim rezom bez komplikacija.

Ovo, inače, nije jedinstveni slučaj u Makedoniji da porodilje umiru od sepse. Pre manje od mesec dana u bolnici u Prilepu je odmah nakon što je rodila zdravo muško dete umrla Simona Blažeska ( 21 ). Izvori iz istrage su tada rekli da su razlozi njene smrti bili banalni, a njena porodica je izjavila da traži odgovornost od lekara.

Nevladina ROMA SOS podseća da su u bolnici u Prilepu 2010. godine za samo tri meseca umrle tri porodilje od sepse, a svi optuženi lekari su oslobođeni. U međuvremenu u istoj bolnici je preminulo i nekoliko novorođenčadi pod sumnjivim okolnostima, pa je porodiliše u Prilepu duže vreme bilo zatvoreno.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter