Izvor:
07.05.2019 u 10:42
0

SERGEJ LAVROV: Moskva je otvorena za široku saradnju na Arktiku!

Moskva je otvorena za široku saradnju na Arktiku i smatra da nema razloga za sukobe u tom regionu, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na sastanku Arktičkog saveta.

– Rusija, koja pokriva skoro jednu trećinu Arktika, smatra da je to prostor mira, stabilnosti i plodne saradnje– rekao je Lavrov.

– Drago mi je što svi naši partneri u Savetu imaju slične stavove– dodao je on.

Prema rečima Lavrova, "ovo je ključ za uspešan razvoj Dalekog severa, jer arktičke države imaju posebnu odgovornost za ono što se događa u regionu. "

Arktički savet je osnovan 1996. godine da bi promovisao saradnju između arktičkih zemalja, posebno u zaštiti životne sredine.

Države članice uključuju Kanadu, Dansku, Finsku, Island, Norvešku, Rusiju, Švedsku i Sjedinjene Američke Države.

Izvor:
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter