Izvor: Tanjug
21.12.2022 u 18:58
0

Zelenski putuje u Vašington na sastanak sa Bajdenom: Predsednik SAD odobrio 1,85 MILIJARDI DOLARA dodatne vojne pomoći Ukrajini!

Predsednik SAD Džozef Bajden je odobrio 1,85 milijardi dolara dodatne vojne pomoći Ukrajini, saopštila je Bela kuća.

Izdvajanje 1,85 milijardi dolara dodatnih sredstava namenjenih vojnoj pomoći Ukrajini potvrdio je i američki državni sekretar Entoni Blinken, navodeći da u tu pomoć spadaju i mobilni protivvazdušni raketni sistemi Patriot, preneo je Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Iznosom od 1 milijarde dolara Ukrajini će se obezbediti precizna sredstva protivvazdušne odbrane, kao i druga pomoć u iznosu od 850 miliona dolara“, rekao je Blinken.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski stiže danas u posetu Vašingtonu gde će se susresti sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom. To će biti njegova prva poseta jednoj stranoj zemlji otkako je Rusija u februaru pokrenula svoju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, preneo je ranije BBC navodeći da će se ukrajinski lider, po svemu sudeći, obrati američkim kongresmenima.

TRAMP POD ISTRAGOM: Sumnjiči se da nije platio porez na prihod 2020.godine

„Tokom radne posete SAD razgovaraću o jačanju odbrambenih kapaciteta Ukrajine. Konkretno, predsednik SAD Bajden i ja razgovaraćemo o saradnji Vašingtona i Kijeva. Postoji mogućnost da se obratim Kongresu i da održim niz bilateralnih sastanaka“, objavio je Zelenski na svom Tviter nalogu.

Zvanični Kremlj ne očekuje da će se dogoditi ikakve pozitivne promene nakon najavljene posete ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskom Vašingtonu, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov i upozorio da se američke isporuke oružja Ukrajini nastavljaju i povećavaju.

Prema njegovim rečima to će samo doprineti dodatnoj eskalaciji konflikta što „nije u interesu budućnosti Ukrajine“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter