Izvor: BSC Happy
30.05.2023 u 21:13
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: BAHMUT JE MLEVILICA MESA – TU JE PALO 100.000 UKRAJINSKIH BOJOVNIKA

Ruska avijacija je uništila još jedan "Patriot", kao i centre upravljanja ukrajinske vojske u kojima su se nalazili komandanti sa Zapada. Jutros je oko 6 časova izveden najveći napad dronom na Moskvu do sada. O ovim temama, u večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti", na 461. dan rata u Ukrajini sa: Prof. dr Draganom Mitrović, Fakultet političkih nauka, prof. dr Srđanom Perišićem, profesorom geopolitike i Draganom Radenovićem, akademikom.

Srđan Perišić smatra da treba očekivati sve češće terorističke akte kijevskog režima

– Prvo, to (napad dronom) je zahtev onih koji kreiraju ovaj rat, a to su oni iz Vašingtona Ne treba se zbog toga nešto posebno deranžirati. To je očekivano i treba u narednim danima to očekivati. Gube ovaj sukob, gube u oružanom konfliktu. NATO gubi rat. Ovo su očajnički potezi kijevskog režima, ali ne mogu da nanesu štetu – kaže on.

Gubici Kijeva su dramatični

– Prema ruskim informacijama – 16.000 ukrajinskih bojovnika je poginulo samo u maju. To je ogroman broj. Koliko je samo u soledarsko-bahmutskoj operaciji. Rusi nisu upotrebili nijednog pešadinca, raketne jedinice su uglavnom korišćenje. Mleli su u prostoru Bahmuta i Soledara. Blizu 100.000 je izbačeno iz stroja. To je nezabeleženo da na tako malom prostoru bude uništeno toliko vojnika – ističe profesor.

Ono što je NATO hteo sa Rusijom, Rusija je uradila sa Ukrajinom i NATO

Rusi su prevarili NATO. Ono što je NATO planirao za rusku vojsku – da je uvuče u sukob. Rusi su poslali lažne infoamacije Zapadu, da će oni sa tih 300.000 izvršiti napad, a ipak nisu krenuli. Angažovali Vagner, raketne jedinice, oni su navukli snage kijevskog režima i plaćenike da se ubacuju u Bahmut, a ne Rusi. Ovo što je Putin govorio da je u toku promena sveta; šta gledamo u poslednjih 15 godina – postepena promena Zapadnog poretka. Opadanje je jasno. Ovih 15 godina mi gledamo u suštini sukob između dva prinicpa u svetu, između globalizma, koji negira sve tradicionalne i koletivne identitete i Rusije. Putin govori „globalistički Zapad“. Rusija tu stoji da spreči dalje širenje tog globalizma. Ovo je epohalni momenat gde se Rusija suprostavlja globalizmu – zaključuje Perišić.


Dragana Mitrović smatra da Moskva više nimalo ne veruje Zapadu

Imali smo iskustva u građanskom ratu na našim prostorima, kad god su protivnici srpske strane bili na bojnom polju, kada su gubili, onda su njihovi potezi bili sve ekstremniji – kaže ona.

Niko više ne veruje Zapadu

– To su uobičajeni manevri, kako Putin ih naziva „zapadnih prijatelja“ koji su prevarili Rusku Federaciju. Nema onog ko bi im verovao u Moskvi. Više nema naivnih. Ovakav pristup drugim državama, drugim entitetima je od početka prisutan. Nizom genocidnih ratova su istrebili indijansko stanovništvo. Oni su govorili da su ljudi niže vrste, stoga dogovori postignuti sa njima nemaju značaja – ističe profesorka.

Oni određuju pravila za sebe i za druge. Sve je manje poslušnika

– To je doktrina SAD, oni tobože superiorni, imaju dar od boga da upravljaju svetom. U tom smislu oni nisu potpisnici brojnih međunarodnh sporazuma, njihova je vojska izuuzeta od jurisdikcija. Čitav politički Zapad je nametnuo pravila koja važe za sve druge zemlje, dok za njih ne važe. Mogu pravila u svakom momentu menjati. Zapadni narativ je obrnut, sve što Rusija čini je zlo. Bili su napadi na Belgorod, glasnogovornik Stejt departmenta, on je rekao kako Rusi napadaju ciljeve. Na snazi je takav narativ. Donose odluke koji omogućavaju nastavljanje rata. Niz je država koje otkazuju poslušnost SAD-u – zaključuje Mitrović.


Dragan Radenović smatra da Zapad svim silama pokušava da zadrži konce koji im klize iz ruku

– Sistem SAD i Velike Britanije – anglosaksonski svet pokušava da zadrži pozicije koje su nekada kao imperija imali. Laž je postala predmet u koji treba verovati, prevare su ona stigma po kojoj bi trebalo voditi politku – kaže on.

Rusi će vladati Evropom. Zablude i patološka mržnja prema Rusima…

Proročka misao istoričara Ekmečića; Rusi moraju izaći na desnu obalu delte Dunava, kada taj prst bude zauzet, tada će Evropa biti pod uticajem Rusije. Niko ne može biti isključen, ni mi sa Balkana. Da li su Ukrajinici ikada bili narod, da li Amerikanci mogu bit nacija, sve to terijskog karaktera dovodi vrlo često onoga ko nije upućen da ne može da se orijentiše u potpunosti u čemu je reč. Taj stepen patologije ne govori o bolesti jednog čoveka. Ovde je reč o anglosaksonskom sistemu. Nije reč o drugom nekom delu bivšeg Zapada. Paradigma Zapada više ne postoji – ističe akademik.

Novi centri moći

– Indija ja za 21 procenat prošle godine imala rast BDP, kao i Kina. Postoji sada problem značajno izražen, gotovo plastično izražen da se globus okrenuo, osa globusa se pomerila u stranu. Nema više paradigme zapadnih vrednosti, da je Zapad apsolutno dominantan u svemu. Traži se matrica; „Neka Rusi ginu, jer to je najbolja investicija SAD – zaključuje Radenović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: BAHMUT JE MLEVILICA MESA – TU JE PALO 100.000 UKRAJINSKIH BOJOVNIKA”

  1. Upravo najbolja definicija anglosaksonskog sveta.Zabranivsi u Evropi nastupe ruskih sportista,umetnika,pisaca vratili su se na 50god dok su jos u Belgiji u zoloskim vrtovima drzali Cele porodice iz Afrike kao zivotinje,pritom su ih I gadjali kamenjem,odrasli zajedno sa decom.S postovanjem,Stevo iz Chgo

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter