Izvor: happybsc
14.03.2024 u 20:21
0

AKTUELNOSTI NA HAPPYTV: Predsednički izbori u Rusiji, kako je Putinu pošlo za rukom da toliko dugo drži stvar u svojim rukama

"Aktuelnosti" su emisija na Happy televiziji koja se emituje svako veče. Obrađuje najvažnije geopolitičke teme koje analiziraju najeminentnij poznavaoci prilika na globalnoj mapi. Fokus emisije u poslednje dve godine mahom je usmeren na sukob u Ukrajini, ali se emijsa bavi i svim ostalim aktuelnim pitanjima koja iz dana u dan prete da promene globalnu sliku sveta kakav poznajemo

„Samo vi, građani Rusije, možete odlučiti o budućnosti domovine. Želeo bih naglasiti da je jedini izvor vlasti u našoj zemlji narod. To je ključna zakonska odredba ruskog ustava“, rekao je Putin u video obraćanju koje je prvo prikazano na ruskom Dalekom istoku, a prenele su nacionalne novinske agencije. Naglasio je koheziju i odlučnost naroda u zajedničkoj težnji da se krene napred. „Svaki glas koji date cenjen je i značajan“, poručio je Putin i pozvao glasače da u iduća tri dana iskoriste svoje biračko pravo. Vladimir Putin (71) koji je na vlasti kao predsednik ili premijer od 2000. godine, suočava se s tri protukandidata u tri dana glasanja koje počinje u petak. O njegovom intervjuu koji je uplašio svet, a koji je dao uoči izbora, o predstoježim izborima u SAD i ostalim aktuelanim globalno političkim temama  u večerašnjoj emisji govore.  Nikola Šainović bivši premijer Savezne Republike Jugoslavije, Mitar Kovač  penzionisani general-major Vojske Srbije i sociolog i novinar Slobodan Reljić .

Nikola Šainović smatra da su osude uprkos velikom broju posmatrača na izborima etikete koje pripisuju Rusiji su već deo stereotipa, a kada te iste stvari koje rade SAD to se predstavlja kao da je stvar demokratije.

  • Uzimite na primer Irak, pre nekoliko dana Džozef Bajden je priznao da je to greška, i šta sad stradali milioni i ništa bila je greška i idemo dalje, a kada nešto uradi Rusija to je nedemokratski. Ja mislim što je tako opet porastao Putinov rejting pokazuje da je Rusija shvatila da se o Rusiji radi. Rusija je prethodnih dana doživeka nekoliko teških bombardovanja unutar Rusije. Zapad misli da će tim bombardovanjima da naruši Putinovautoritet. Da misle da će Rusi da se uplaše i da odbace Putina. Ali ja mislim da oni samo jačaju ubeđenje Rusa ma gde u Rusiji živeli. I damoraju da se brane i da nemajukud i da će to da se prelije kroz stabilizaciju izbora. Naglasio je Šainović i dodao da je pripadnost Rusa naciji vrlo očigledna bez obzira gde oni žive.

U međuvremenu na drugom karju ili drugom polu moži odvija se kampanja za predsedničke izbore u Americi gde su previranja očigledna i gde se naglašava da ni jedni ni drugi odnosno ni republikanci ni demokrate neće priznati rezulate odnosno pobedu jedan drugom. Slobodan Reljić povezuje situaciju sa izborima u Rusiji.

  • Ovo što sad gledamo u Rusiji to pokazuje da je taj demokratski sistem kakav su oni napravili, odnosno čitav svet je tako napravljen da oni mogu da učestvuju u privatizacijama , koji su oni izvezli i gde on proizvodi samo probleme tim državama. On se vratio u Ameriku i tamo izazaiva problem. Ovo što imate u Rusiji to je jedna nova situacija, da formiramo demokratski sistem po sopstvenim pravilima. Ako ste primetili Putin kad se obraća on se obraća sa dragi prijatelji. I mislim da se pojavljuje svest da se oformi model pre svega države koja odgovara Rusima.Sjedinjene Američke države su model države oni su ustvari četvrti rajh, ali su one u mnogo čemu i bezumnije od Hitlera. Smatra Reljić. I dodaje Ovo je vreme velikih promena i one se odražavaju u tim državama. Demokratija je sistem koji se prilagođava i drugačiji će sistem biti u Kini drugačiji u Rusiji a drugačiji u Indiji.  Time dolazimo do ključnog momenta Zapdna demokratija je evolirala toliko da 0,01 odsto ljudi raspolaže sa 99 odsto svestkog bogatsva a ovi kažu kad mi zaradimo te pare moraju da se preraspodele, narodu, ti si zaradio i tebi pripada najviše ali ne možeš sve uzeti za sebe.

I Gnereal Mitar Kovač se slaže da u Americi iamo sukob dev ideologije

  • Mi danas na svestkoj sceni imamo valde koje štite volju naroda i onih drugih koje servilno slušaju nardebe globalista. Kao što idanas iamo suvereniste uptavo u toj Americi oličene u Donaldu Trampu koji želi da vrati Ameriku u vreme kada je ona bila možna zemlja,  a to je prestala da bude kada je počela da seje nasilje širom sveta kaže Kovač.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter