Izvor: BSC Happy
18.05.2023 u 20:57
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Kina šalje 100.000 VOJNIKA Rusiji, Ukrajinci su spremali veliki NUKLEARNI NAPAD

Evropa stvara borbenu koaliciju, koja treba da obezbedi najmodernije avione Zelenskom, na čelu nje je Velika Britanija. Kako tvrde ruski izvori, Zapad na čelu sa NATO sprema obračun sa Ruskom Federacijom. Zna se tačan datum i mesto obračuna, mada bi taj prvi korak obračuna po Zapad mogao da bude i poslednji. O ovim temama u emisiji "Aktuelnosti", na 449. dan rata u Ukrajini, sa gostima: Saša Borojević, analitičar, prof. dr Vojislav Šešelj, političar i prof. dr Slobodan Reljić, novinar.

Saša Borojević se pita zašto Rusi konačno ne slome ukrajinski otpor

Zašto je vrhovna Rada pošteđena? Zašto Zelenski i ostali slobodno šetaju ulicama, a nisu u skloništima. Ginu obični ljudi. Dosta Rusa pod pretnjom ukrajinske vojske ratuje na strani Ukrajine. Ako odu nazad ubiće ih nacisti, ako idu napred ubiće ih braća. Digli su kompletan NATO magazin, „Patriot“ je pao za 7 odsto vrednosti. Kao „Nevidljivi“ kad smo oborili; nekoliko miliona štete za američku vojsku. Zašto se ne gađaju starteški ciljevi, zašto i dalje postoje mostovi? Ja pričam o infrastrukturi, ovi su napravili most za koji period. Mene čudi Avganistanci koji su bosi i sa ponekom puškom proterali Amerikance i ceo NATO pakt. Mi ne možemo da prebrodimo. Zašto dozvoljavaš da ti F-16 dođe blizu, imaš rakete da pogodiš Njujork – kaže on.

„Patriot“ je globalni „policajac“

Kompletan taj globalni „Patriot“, se nalazi svuda, čak možda i u bazi u Uroševcu na KiM – rekao je naš gost.

Kontraofanziva neće biti samo sa teritorije Ukrajine

Invazija nije samo preko Ukrajine u Rusiji. Jedna velika pukotina je Erdogan. Ako dođe američki čovek to je problem. Mislim da taj front koji ide iz 5 pravaca može biti iz jednog neočekivanog pravca. Ceo svet je otišao u debakl. Mnogi su dužni EU, a oni Americi, a ovi Kini. Kina nije dužna nikome. Imate i Tajvan. Da li će ta kontraofanziva biti toliko široka, da li će to biti Ukrajina, Tajvan, Turska…? Kina šalje naoružanje koje je ozbiljno, šalju 100.000 vojnika Rusima – zaključuje Borojević.


Vojislav Šešelj smatra da Kijev, kao mesto nastanka ruske države, mora biti sačuvan

Logički pokušavam da zaključim. Taj Kijev treba sačuvati, to je stara ruska prestonica, tu je formirana prva ruska država. Tamo ima mnogo svetilišta, tamo je Kijevsko-pečerska lavra, jedna od najvećih pravoslavnih svetinja na svetu. Da se tako gađa Kijev, mnogi bi poginuli, Rusi se trude da što manje strada. Stradalo je samo 8.000 civila. Setite se koliko je u BiH stradalo, oko 100.000 ljudi, više od polovine civila. Rusi su pokazali veliku dozu lukavstva, iz aviona su ispalili neke stare rakete, naterali „Patriot“ da ih gađa, ispalili 32 rakete, otkrili su se za Kinžal i tri rakete ispalili i uništili ga – kaže on.

Sukob između Prigožina i Gerasimova; imamo jedan naš primer

– Ovo što se dešava između Prigožina i Gerasimova; Arkan je imao veliku jedinicu, imao je dosta hrabrih boraca i za to odajem poštovanje. On se tako prsio, šamarao naše oficire, protivio se generalima. Ne bih mu ja to mirno primio. Kada se pojavi privatna vojska, može doneti velike stvari, okupi ljude koji žele da ratuju – rekao je Šešelj i dodao: „Zauzeće Artjomovsk u roku od 2 dana“.

Rusko nereagovanje nakon najave da će Kijev dobiti novo naoružanje, lider radikala smatra ruskom taktikom

Mislim da ih navlače. Klimatsko oružje nije zabranjeno, kada počne kontraofanziva izazvaće ogromne kiše. Šta će sa Abramsima i ostalim tenkovima. Ceo NATO pakt je angažovan u ovom ratu, sem Mađarske. Ukrajina je prostor gde se masovno uništava oružje NATO pakta. Glavni cilj ofanzive bilo je Zaporožje. Tamo žive Kozaci.  Videli ste šta se desilo na zapadu Ukrajine, Hmeljnicki se zove grad. Dobio ime po velikom ruskom junaku atamanu zaporoških Kozaka, Bogdanu Hmeljnickom, koji je digao ustanak protiv poljske vlasti. Doveo prvi put Kijevsku Rusiju u sastav Moskovske Rusije. To su uradili zaporoški Kozaci, ne zaostaju mnogo i donski Kozaci.  U blizini grada je eksplodiralo,  to je visoko gama zračenje. U blizni ima nuklearna centrala, moguće je da su u Ukrajinci spremali nuklearni otpad. Oni su planirali da taj otpad nuklearnog goriva stave u bojeve glave starih raketa. Možda je tamo bilo skladište tenkovskih granata sa osiromašenim uranijumom – zaključuje Šešelj.


Slobodan Reljić smatra da je rusko postupanje i poreznost u ratu odraz jedne ozbiljne države

Rusija je jedna visoko organizovana država, ne želi da gađa civile, u međunarodnoj javnosti postaješ ubica – rekao je on.

Ukrajina je u tom slučaju sušta suprotnost po pitanju organizovanosti

– Armija koja ne može da se konfiguriše da bi izvela kontraofanzivu. Ima objašnjenje da je Dnjepar suviše širok. Uvek imaš zašto je nešto nemoguće, uprkos tome kako omogućiti operaciju. Raspada se ta podrška u Evropi. On mora imati neku radnju. Mislim da on (Volodomir Zelenski) zaista nema tu sposobnost da pokrene kontraofanzivu, da na Zapadu proizvede utisak da je on sposoban da vodi dugoročni rat. – smatra naš gost.

Kičma ukrajinske vojske će biti slomljena u Bahmutu

Mislim da će Bahmut biti slom ukrajinske vojske. Mnogo je složeniji Bahmut od uličnih borbi. Mislim da se tamo ne radi o nedostatku razuma, radi se o nedostatku snage. Ponašaš se kao velika sila, a nemaš tu moć, postaješ smešan. Imate proces istoriji u kome imate silu Zapad. Ne možete da zaustavite taj proces koji je vaše nestajanje, vaše opadanje moći. Evropa ne može da opstane bez Rusije, kao celina, moralno, materijalno, duhovno… Jedino rešenje može da dođe iz Rusije. Odnos prema SAD će postati nepodnošljiviji, to će biti mnogo brže nego što mislimo. Ukrajina je tačka u kojoj imate direktan sukob, poraz SAD je tu veći od svih „Avganistana“. Multipolarni svet je u pitanju. Uloga Rusije postaje mnogo važnija. To je mnogo komplikovaniji svet nego što mislimo – zaključuje Reljić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Kina šalje 100.000 VOJNIKA Rusiji, Ukrajinci su spremali veliki NUKLEARNI NAPAD”

  1. Koji kvazi stručnjaci. Ne možeš se načuditi ovom lupetanju ove trojice. Šešelju tvoj trud koji si uložio da bi objasnio to što si rekao za sve tvoje vrijeme ništa od toga nisi pogodio. Svijetu se samo Hrvatske. Virovitica- Karlovac- Karlobag. Isto to će zadesiti Rusiju.Od kuda izvlačiti sve te nebulozne izjave. Pa Rusija gubi ovaj rat a Putina i njegovu kompletnu svitu čeka pakao. Vlastiti narod će ga objesiti a njegove pomagače streljati.

    0
    2
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter