Izvor: BSC Happy
16.03.2023 u 21:25
2

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ovo je velika zavera Zapada, ne samo protiv Rusije, već i protiv ukrajinskog naroda i međunarodnog poretka“

Gosti večerašnje emisije "Aktuelnosti" na televiziji Happy, bili su Žarko Rakić - novinar, dr Radovan Kalabić - istoriograf i Ranko Gojković - publicista.

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ na Hepi televiziji ove večeri govorilo se o toku specijalne vojne operacije, trenutnom stanju na frontu, ali i prognozama šta možemo očekivati u daljem toku rata.

Naši gosti koji su izneli svoje mišljenje i viđenje o ovim temama bili su: Žarko Rakić – novinar, dr Radovan Kalabić – istoriograf i Ranko Gojković – publicista.

– Zapad na napade gleda pozitivno samo kada oni to rade drugima. Mi možemo da kažemo da postoji argument koji kaže da je Krim jedinstveni slučaj, treba pogledati malo istoriju i to kome je Krim pripadao, a to je najmanje Ukrajini. Zapad je odavno rešio da na svaki način ponizi i spreči opstanak Rusije. Ovo je jedna velika zavera Zapada, ne samo protiv Rusije, već i protiv ukrajinskog naroda i protiv međunarodnog poretka. Sve što je Zapad radio i što i dalje radi je suprotno principima za koje se zalažu. Sankcije su se pokazale kao bumerang, vidimo šta se sve dešavalo poslednjih godinu dana. Menja se svetski ekonomski poredak, to su posledice rata u Ukrajini. Ovo što se dešava na frontu nije nimalo dobro, zato što gine veliki broj ljudi. Mi smo na početku rata govorili, ratovaće se do poslednjeg Ukrajinca i to je tada zvučalo monstruozno, pa smo onda govorili ratovaće se do poslednjeg evra, a sada kažemo ratuje se za očuvanje starog međunarodnog poretka, rekao je između ostalog Rakić, a potom se nadovezao Kalabić.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Dronovi su postali novi sadržaj oružane borbe, međutim, predstavljaju veliku opasnost za vojnike na prvoj liniji fronta“

– Krim je najmanje u sastavu Ukrajine. Koreni istorijski su vrlo duboki, zavera zapadnih sila i napad na Rusiju traju odavno. Krim je oduvek bio kamen spoticanja. Mislim da ništa ne treba reći kada pogledamo ovakve žalosne situacije kakvim svedočimo. Oni koji stoje iza ukrajinskog rata oni tome prilaze kao sa najboljom dobitnom kombinacijom, oni u ovom ratu učestvuju posredno, pomažu logistički, finansijski i tako dalje. Razlog zbog čega se i dalje samoubilački ukrajinska vojska ovako angažuje i žašto podužava operaciju i dovlače vojsku sa Zapada i Velike Britanije, to je zapravo skretanje pažnje sa onih krupnih geopolitičkih promena i skretanje pažnje u zapadnim medijima od problema sa kojima se itekako suočavaju. Ovo što je došlo do pomirenja između Irana i Saudijske Arabije, to je jedan geopolitički zemljotres. Mi sada imamo jednu promenu koja ima mnogo slojeva. Kina i Rusija su pokazale da rade zapravo posao Ujedinjenih nacija. Zadatak UN je da mire zemlje, da se zalažu da mir, jedinstvo, pravdu, ali oni su tu svrhu izgubili, međutim imamo Kinu i Rusiju koje mogu da deluju kao mirotvorci i da nezvanično preuzmu ulogu Ujedinjenih nacija, kazao je Radovan, a potom je reč dobio i gospodin Gojković.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Dolazi do taktičkog i operativnog preuzimanja inicijative ruske vojske nad ukrajinskom, oni sada zavise od artiljerije NATO porekla!

– Zapad sve čini da se ovo ne završi samo sa Krimom, ovo je više postala jedna suluda politika koja nije ni samo antiruska, već polako postaje i antipravoslavna i antihrišćanska, što možemo da vidimo nakon svih ovih postupaka. Počeo je jedan progon crkve i ako se ovo dozvoli u Kijevu, to će se nastaviti i u svim pravoslavnim zemljama. Bezdušnost koja se ovde javlja je neverovatna, veliki broj ljudi se žrtvuje i šalje u smrt samo da bi se dobilo na vremenu. Mislim na bezdušnost Zelenskog, i svih onih koji rukovode ovim ratom. Situacija je takva da se prema ljudima i vojnicima ophode kao prema topovskom mesu, to je nažalost činjenica, jako tužna činjenica. To što ima civilnih žrtava, to je sve zahvaljujući ukrajinskoj strani, Rusija ipak ima drugačije principe ratovanja, čak i ovom trenutku gde je teško ostati normalan, kod njih vidite jednu normlanu vojsku koja se pravilno odnosi prema svemu, pa čak i prema zarobljenicima, gledaju da poštede civile i štite ih koliko god je u njihovoj mogućnosti, i zato ja tvrdim da će Rusija izaći iz ovog sukoba kao pobednik,  istakao je između ostalog Gojković tokom gostovanja u emisiji „Aktuelnosti“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ovo je velika zavera Zapada, ne samo protiv Rusije, već i protiv ukrajinskog naroda i međunarodnog poretka“”

  1. 366 dana ste bili neprikosnoveni što se „aktuelnosti“ tiče, ali čim ste promenili enterijer i ambiijent, podlegli ste uticajima i/ili provokacijama i više ne „ličite“ na sebe! Taman se emisija „zahukta“, voditelji prekidaju – kraj, kraj.
    E, pa, sad je stvarno kraj – izgubili ste tri gledaoca u mojoj kući !

    8
    0
    Odgovori
    • Ne mogu a da se ne složim sa ovim komentarom. Pored novog ambijenta, izgleda da je emisija dobila i neke poprilične „filtere“. Gosti se prekidaju, emisija je skracena, a sve manje imamo priliku da gledamo one sagovornike koji su davali najbolje analize, poput Dragana Petrovica.

      3
      0
      Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter