Izvor: BSC Happy
21.05.2023 u 21:06
2

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: RUSIJA je ponizila ceo NATO, PATRIOT NE MOŽE DA PARIRA KINŽALU

Od juče Bahmut je pod kontrolom Ruske Federacije. Putin je čestitao borcima Vagnera i ruskoj vojsci. Sam Zelenski je rekao na samitu G7 da je grad u ruskim rukama. Bajden obećava novu pomoć Kijevu. O ovim temama večeras sa: Radojka Tmušić, pisac, prof. dr Mitar Kovač, general i prof. dr Svetislav Lutovac, specijalista za bezbednost i terorizam

Mitar Kovač smatra da je ruska vojska taktički nadmoćna

– Ruska Federacija je u taktičkom smislu iskoristila kao svoju prednost da uništava te snage da bi za neko vreme mogla uspešnije da nastupa ka zapadnim granicama. Vreme je pokazalo manjkavosti ukrajinskih oružanih snaga; njima nije bilo bitno da li će Bahmut biti razaran sa njihove strane. Neselektivno dejstvo artiljerije pravdajući to vojnim ciljevima, gađajući kao ruske položaje, što ne odgovara situaciji na terenu – rekao je on.

Ukrajinskoj vojsci je slomljena kičma pod Bahmutom

– U mnogim armijama sveta će se ova bitka proučavati. Namerno su ruske snage ostavile jednu komunikaciju. Deficiti ukrajinskih snaga se osećaju po nespremnosti ukrajnskih oružanih snaga da krenu u kontraofanzivu. Dosta snaga je izgubilo borbenu vrednost u Bahmutu. Jedinice su razorene i moralno nespremne posle Bahmuta. Sam Zelenski je mislio da će konačno početi kontraofanziva do sada. Kada je video prave rezultate sa fronta, onda su mu i vojni rukovodioci ukrajinskih snaga rekli da je izgubljeno mnogo na Bahmutu i da nemaju operativnu sposobnost za dalja dejstva – ističe general.

Kada će se pomiriti, ili prestati sa obmanama?

– Zelenski je na vreme saznao da je pao grad. Samo je pitanje tenutka kad bi trebalo da prizna. Problem je dvostrukih izjava. To je problem svih. Protivvazdušna odbrana NATO usmerena prema Rusiji zasniva se na Patriot-u. Rusija je omalovažila sam NATO i dala im do znanja da nisu neranjivi i da taj sistem ne može da parira hipersoničnom oružju i Kinžalu – zaključuje Kovač.


Svetislav Lutovac smatra da sve ide na ruku ruskoj vojsci, dok za protivnike ne možemo reći isto

– Ono što je bitno za rusku vojsku; lakša je mogućnost artiljerijskog delovanja. Skoro da je ovaj deo potpuno slobodan. Mislim da je ovo velika i dobra situacija za Rusiju, a veoma nepovoljna za Ukrajinu zbog psihološko-propagandnog efekta – kaže on.

Mlevilica mesa i čelika 

– Procenujuje se da je oko 57.000 ljudi stradalo oko Bahmuta. Preko 10.000 oklopnih sredstava i tenkova. Poraz u Bahmutu je početak domino sistema – smatra naš gost.

Nema odgovornosti, nema milosti

– Ovaj rat je pokazao da nema odgovornosti. Rusija nije dejstvovala po civilnim objektima. Vreme od 2014. do početka operacije; stradalo je hiljade stanovnika Donjecka i Luganska. Ovo što Kiril Bogdanov pokušava, pa on neće taj rodni grad gledati skoro. Mislim da mu se otrglo iz konteksta. Mislim iz dana u dan gledamo njihovu nekontrolisanost u davanju izjava. To govori o rasulu u njihovim redovima. Red je da Rusija brzo uspostavi konsolidaciju na terenu – istakao je on i dodao: „Bateriju (Patriot-a) opslužuje 75 vojnika. Kinžal je bukvalno nezaustavljiv. Ono što je tipično sa MIG-31k koji nosi Kinžal, on ga lansira i on je nezaustavljiv. Ono što je spasavalo patriote je bilo satelitsko gledanje SAD-a i onda su mogli brzo da funkcionišu, bez toga bi brzo nestali“.


Radojka Tmušić smatra da je ruska vojna dominacija činjenica

– Moskva je slično radila tokom Zimskog rata protiv Finske. SSSR je nudio Finskoj Karelsku prevlaku, jer je Lenjingrad bio 30 kilometara od granice sa Finskom. Rusi imaju veliku količinu satelita. Kinžal se prizvodi serijski. Moral vojske je jako važan. Činjenica je da je ovaj put ostavljen da bi došlo što više naoroužanja. Pogodak u Hmeljnickom bio je precizan. Na hiljade tona municije uništeno, sa čime da krenu? – kaže ona.

Dokle će trajati zapadno-ukrajinska propaganda?

– Dokle će moći manipulisati? To je interesantno. Čizma ruskog vojnika će rešiti sve. Moći će da manipulišu dok ne izgube totalno – smatra naša gošća.

Strašne scene ispred Kijevsko-pečerske lavre

– Ukrajinci su dozvolili da se to desi, pa nije bilo lako ni Srbima u Crnoj Gori… Sam vrh UPC.. oni su nekako bili… sam Onufrije se odrekne ruskog državljanstva, da se moli za Zelenskog, nije otvorio širom oči. Ukrajinski narod je pobožan. Kod njih je prisutan veliki broj sekti i sada prodor mnogobožačkog elementa. Čisti satanizam je na sceni. Zašto ginu, nemate odgovore. Setimo se da je od SSSR-a Ukrajina nasledila tri prvostepena vojna okruga. Kijevski, Odeski i Zakarpatski. Još iz istočne Evrope dobila municiju, iz Mađarske i Češke. Bogata država, proizvodila tenkove, sve su proćerdali, to je moglo samo satanistički da se uradi, zato se sada sve ovo dešava – zaključuje Tmušić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: RUSIJA je ponizila ceo NATO, PATRIOT NE MOŽE DA PARIRA KINŽALU”

  1. Sa strane Amera Patriot je“SUPER i NAJBOLJI“,kad sada vide kako i,što uradi KINŽAL.Bre ZAŠTO tolike pare za naoružanje,koje nije praktički izprobano,greške izpravljene.Na ratištu je treba izprobavati,ali ne u Ukrajini.Dakle koliko košta trebao bi biti“super“.E,jadni Poljaki,što kupiste to gvođariju!!

    2
    1
    Odgovori
  2. Sve bese dobro od sinoc i ona emisija posle Aktuelnosti , imam ja svoju teoriju u vezi Kovid virusa , mislim da su ceo slucaj hteli da smeste Kinezima, a kako, evo ovako, posto imaju obicaj ne 3 u 1 vec 1 u 3 , sto znaci kako nas narod kaze jednim udracem tri muve da srede to im je specijlaitet , pustili su vestacki virus , (ne zna se gde da li i Vuhanu ili se pojavio ranije na Americkim vojnicima ali namerno je pusten) taj virus se najvise rasirio u Kini , a kasnije i po celom svetu, usled mera koje su preporucene od SZO da se ne izlazi, da se ne radi po firmimama, da se vakcinise , tim cinom su propale mnoge firme, poumirali mnogi ljudi, mnogi su se porazboljevali i nakon virusa i od virusa i usled preporucenih mera SZO ali i lekova koji su primenjivani u vezi lecenja virusa koji su naravno bili pogresni , e sada ide glavno nameravali su sve da optuze Kinu da im svima Kina plati sve sto je unsteno sve sto je preminulo , sve sto se razbolelo, ugasene firme, da je mogao svako da je tuzi za sve i tako bi Kina propala BEZ RATA , ali se nije ostvarilo , cak je i Tramp poceo, neko ga je nagovorio, Kina, Kina , Kina je kriva, Kineski virus , ali ipak se nije ostvarilo . Odlican program od 20 h do 22:30 h .

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter