Izvor: BSC Happy
20.05.2023 u 21:05
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „KINŽAL“ je prosuo najmoderniji „PATRIOT“ po ulicama KIJEVA, tvrdi odgovorno PUKOVNIK

Ruske snage uspostavile su potpunu kontrolu nad Bahmutom. Vođa Vagner grupe Jevgenij Prigožin razvio je rusku zastavu i saopštio da je nakrvavija bitka ovog rata gotova u korist Rusije. Da li je sistem "Patriot" poslat na staro gvožđe? O ovim temama večeras razgovaramo sa: Sretenom Egerićem, pukovnikom, prof. dr Branimirom Nestorovićem i Draganom Stanjevićem, pokret "Rod".

Sreten Egerić smatra da je cilj ispunjen

Bitka za Bahmut je tekla dosta dugo i ciljevi koji su bili postavljeni bili su drugačiji. PVK Vagner je u sastavu vojske Ruske Federacije.; ona je nosila borbena dejstva. Cilj koji je postavio glavnokomandujući ruskih snaga je bilo prvenstveno neutralizacija i uništenje ukrajinskih oružanih snaga. Po procenama nezavisnih posmatrača, 50.000 ukrajinskih vojnika je ubijeno i oko 35.000 ranjeno. Uništili su preko 100.000 lakog streljačkog naoružanja. Sve što je NATO uložio u ukrajinsku armiju je uglavnom neutralisano – rekao je on.

„Patriot“ je uništen definitivno

„Patriot“ je sistem grupa senzora, to su radari koji se nalaze na posebnim vozilima, sredstva za snabdevanje električnom energijom, koja se nalaze na posebnim vozilima i jedna baterija – ako je stari sistem. Najmoderniji sistem „Patriot“ je bio prosut po ulicama Kijeva. Rade na novijem sistemu. Čak ga nemaju ni SAD. Sistem je gađan raketom „Kinžal“. pad rakete bez detonacije nanosi štetu kao udar meteroita. Mogla je da nanese štetu. S obzirom da je raketa detonirala, ja lično mogu da tvrdim da je „Patriot“ uništen, odnosno izbačen iz upotrebe – ističe pukovnik.

Kada počinje kontraofanziva?

Ukrajinska kontraofanziva će početi onoga tenutka kada ukrajinske snage budu prikupile dovoljno ljudstva, tehnike i ubojnih sredstava. Oni nisu u mogućnosti da prikupe, zbog mnogo gubitaka. Nisu u mogućnosti da prikupe ni borbena sredstva, jer Rusija sve intenzivnije uništava sredstva koja se dopremaju iz svih krajeva sveta – zaključuje Egerić.


Dragan Stanjević smatra je Bahmut osvojen zajedničkim snagama svih ruskih snaga

Video sam kako je tu bilo poslednjih dana, tu je gorela i zemlja i kamen. Ono što je jako bitno nikada nije bio cilj. Samo „NATO mikrofonima“ nije bilo jasno da se dovuče što više vojske i da je tu samelju. Po nekim podacima je ubijeno oko 40.000 vojnika, Ta udarna pesnica je tu uništena i mislim da je to ozbiljan rezultat. Treba odati priznanje Vagnerovcima. Nije to moglo tek tako da se završi bez generala. Zna se ko donosi odluku. Oni su za 5 dana odradili ono što nisu za 5 meseci – kaže on.

Ukrajinski satanistički obred sahranjivanja mitropolita i poklič „slava Ukrajini“

Ponavljam da je ta autonomna crkva ukrajinska. Videli ste ovde crne sveće, videli ste kako navodno sahranjuju mitropolita ukrajinskog. Oni su ga time satanizovali. Jako je teško tamo braniti veru. „Slava Ukrajini“, to je kao „sieg heil“, slava može biti samo slava Bogu. Ova sadašnja situacija je strašna. U Kijevu tvrde da Bahmut nije pao, onda ubace ovakve performasne, da zamaskiraju ono što se suštinski dogodilo. Ne smeju da priznaju poraz. Poenta je da se ovo dešava tamo gde je započelo krštenje. Kijev je stolica kompletnog pravoslavlja. Neki ljudi kažu „nemojte da me terate“; ti koji ih teraju – oni nisu vernici ni te unijatske ukrajinske pravoslavne crkve. Simbolizam je što se to dešava u Kijevsko-pečerskoj lavri – ističe naš gost.

Od američkog sistema ostao samo deo, bio je dovoljan samo jedan „Kinžal“

Videli smo da su ispalili 32 rakete i u tom momentu. Rusi su pustili i dronove i rakete i gađali lažne ciljeve, time su isprovoriali sistem, onda je „Kinžal“ uradio svoje. Zemlja se tresla, jer je to ogromna kinetička energija. To se dogodilo. Samo je oštećen? Pa možda je ostao deo „Patriot-a“. Rusi su jedan ispalili, navukli Ukrajince. Rusi su postali lovci na tu zapadnu tehniku – zaključuje Stanjević.


Branimir Nestorović o „Patriot-u“ i radioaktivnoj prašini?

Prvo, oborili su i 6 Kinžala, rekao Kličko i slikao se kod starih raketa. Ovo sa radioaktivnim oblakom je vrlo ozbiljna priča. Koristili su u Iraku, kod nas na KiM… Osiromašeni uranijum uopšte nije radioktivan, on je potrošeno gorivo i koristi se što je strašno tvrd. On je otrovan, ima slabo alfa zračenje. Ako ga direktno udahneš, otrovaćeš se i umreti. Podigne se oblak. Ne radi se o radioaktivnosti kao u Černobilju. Ovo je prašina. Kada se podigne na određenu visinu, kao kada poleni odlete u atmosferu prelaze po hiljadu kilometara i onda padaju sa kišom i zagađuju – rekao je on.

NATO će ići do poslednjeg Ukrajinca

Meni je više tu strašna ta neprekidna eskalacija NATO pakta; „nećemo im dati projektile srednjeg dometa“, pa im dali, pa dugog dometa, pa ima dali. Nećemo im dati avione F-16, pa dali. Sad uništen i „Patriot“. To su eksplozivne naprave. Taj „Patriot“ ima 32 rakete kad je napunjen. Vodi se propagandni rat. Oni su spremni da idu do kraja. Probali su na raznim mestima, ovo je prvi put da upotrebljavaju protiv jedne moćne armije – ističe naš gost.

Virus koji napada Srbe, Ruse, Čečene i Beloruse…

Zaharova je prekjuče rekla da se bave pronalaženjem virusa koji će napadati Srbe, Ruse, Beloruse, Čečene. Oni (Rusi) su odlučili da skinu rukavice. Uništili su most na Odesi, veliki depo municije. Odlučili su da nema igranja. Zašto Rusi jednostavno nisu zgazili Ukrajinu? Imaju spremnih milion vojnika. Očekuju da se NATO pakt umeša direktno. Oni (NATO) slabo podnose poraz. Ovo bi bio n-ti poraz u nizu. Ovo bi bio mega poraz NATO pakta – zaključuje Nestorović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „KINŽAL“ je prosuo najmoderniji „PATRIOT“ po ulicama KIJEVA, tvrdi odgovorno PUKOVNIK”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter