Izvor: BSC Happy
25.04.2023 u 21:39
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Govor Sergeja Lavrova šokirao Zapad!

U večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“ na 426. dan ruske vojne intervencije u Ukrajini, govorilo se o poruci koju je ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov poslao u Savetu bezbednosti UN gde je objašnjavao stavove Rusije i ukazao na dvoličnu politiku Zapada. Lavrov je ukazao na probleme sa kojima se čovečanstvo danas susreće i na aroganciju i dominaciju velikih sila.

Gosti emisije su bili: Branko Lukić- advokat, Dragan Stanojević- pokret „Rod“ i Saša Borojević-analitičar.

Ovde je govorio o problemu sa kojim se čovečanstvo susreće, dominacija i arogancija cvelikih sila prema malim i dvostruki standardi.

Branko Lukić smatra da je govor Lavrova izazvao šok kod građana Zapada jer je u zapadnim zemljama ukinuto pravo na slobodu informisanja.

-Nema drugog glasa i ukinuto je pravo na drugu stranu, rusku.  Progone se čak i zapadni novinari koji izveštavaju iz Donbasa i Luganska. Vlasnici medija su isti oni koji drže vojno-industrijske komplekse. Zato je vrlo važno da se ovo obraćanje Lavrova čuje u tim zemljama, naravno ukoliko se taj govor prenese. Sva  propaganda je po diktatatu duboke države i ima za cilj da udavi istinu. Bilo bi dobro da zapadnjaci čuju šta je Lavrov poručio jer nisu slušali Putinov govor iz  Minhena neposredno pre početka vojne operacije.  Sve je kao u onoj pesmi „ko ne sluša pesmu, slušaće oluju“. Putin ih je na vreme upozorio! Svet se danas oslobađa od anglosaksonske hegemonije i njenog tlačenja -poručio je Lukić.

O zakonu kojim bi se sprečilo širenje rusofobije, Lukić kaže:
-Svaki oblik mržnje može da se kriminalizuje. Kazna utiče na čovekovo ponašanje. Da se to u Evropi na vreme sprovelo, danas ne bi bilo takve rusofobije. Nijedan oblik mržnje nije dobar, međutim, mržnja ide u prilog zapadnim mentorima-smatra advokat Lukić.

Stanojević je istakao da mu je nezamislivo da Amerikanci pričaju o međunarodnom pravu posle rušenja i uništavanja velikog broja država.
– Sve što je Lavrov rekao, u svakoj rečenici je potvrda koja je istorijski dokazana. Međutim, svet ne sluša šta on govori i to je nama poznata istina jer smo bili prva žrtva zapadne hegemonije. Ono što smo mi preživeli mali deo ljudske civilizacije je razumeo.  Mislim da sada polako shvataju svi šta se dešava. Shvatili su da je ovo rat dobra protiv zla. Jasno im je da Rusija brani svo normalno čovečanstvo. Islamski svet, budisti, hindusi, svi se mole za Rusiju jer je ona jedina u stanju da zaustavi zapadni ponor. Vera je nešto što čoveka najviše drži,  ako se uništi to, onda se ne vidi ni svrha ljudskog postojanja. zato je ovo globalni sukob-poručio je Stanojević.

Stanojević sa velikom tugom priča o dešavanjima u Kijevsko-pečerskoj lavri.
-Ispred lavre ne možete videti muškarce jer bi oni odmah bili poslati na ratište. Glavni nosioci borbe ispred hramova su žene. Sve je više satanista ispred crkava da bi izazvali nerede. Progoni su veliki i pokrenuti su postupci protiv svih koji su učestvovali i molili se. Zelenski čini ono što ni fašistima nije svojevremeno pošlo za rukom. U vreme komunista se nije lavra uništivala. Ovo što Zelenski radi je gore od svih zala. Njega više ni Ukrajinci ne vole jer im oduzima ono što je bilo njihovo vekovima-podseća Stanojević.

Stanojević je napomenuo da Ukrajinci koriste hemisjko oružje na ratištu.
– Reč je o nekoliko zabranjenih hemijskih sredtsva koje izazivaju paralize i ekploziju pluća. Ti vojnici nisu u stanju da se oporave ni posle lečenja. Situacija oko Bahmuta za Ukrajinu je katastrofalna. Ovde nije reč samo o naoružanju već u nedostatku ljudstva. Ukrajinci su ostali i bez plaćenika-kaže Stanojević.

Saša Borojević poručuje da rusofobija traje vekovima i da zapravo nikada nije ni iščezla.

-Od Hitlera do danas je isto. Prvi čovek koji je vodio NATO bio je general fašističke Nemačke. Ovde se ne radi o pravdi, ona se uzima u svoje ruke. Mora da se pokaže hranbrost-kaže Borojević.

On smatra da do sukoba Ukrajine i Rusije ne bi ni došlo da je izostala pomoć SAD i NATO-a.
-Ovog sukoba ne bi bilo da nema podrške NATO-a i SAD Ukrajini. Bio bi sukob kao što je Rusija imala nekada sa Belorusijom. Vidimo da danas američka administracija  vodi rat u Sudanu. Zato je u opasnosti svaka zemlja jer ne znamo koliko ima „spavača“.  Grupu pobunjenika u Sudanu finansirale su SAD. tako je i počeo građanski rat koji već ima na hiljade mrtvih. To je rat koji se pravi između zidova dobra i zla. Sudan nije jedina zemlja, postoje još tri afričke republike koje će neminovno vrlo uskoro ući u rat- poručio je Borojević.

Borojević podseća da se na ukrajinskom ratištu koristi pored hemijskog oružja i biološko.
–  Na ratištu se trenutno ispituje upotreba bioinženjeringa. Tu se sve koristi. Rusija je rekla da će uzvratiti klimatskim oružjem za koje se nije znalo ni da postoji. Sve što je zabranjeno od oružja sada se upotrebljava, naravno, pod plaštom demokratije-kaže Borojević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Govor Sergeja Lavrova šokirao Zapad!”

  1. Govor Lavrova,bio je fsntadtican,za razliku od ostalih,koji su govorili,kao da su ANDJELI koji pomazu svetu.Na zalost,Srbi su osetili,njihovog MILOSRDNOG ANDJELA.

    5
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter