Izvor: HAPPY BSC
04.01.2023 u 21:58
0

GLIŠIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“: Živimo u vremenu kada se ostvaruju proročanstva – rat u Ukrajini se mogao lako predvideti!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na Happy televiziji razgovarali smo o događajima koji su obeležili 315. dan rata u Ukrajini.

Naši sagovornici na teme povezane sa ovim sukobom bili su: Vladan Glišić-advokat, profesor dr Miloš Laban i  Đorđe Aničić- penzionisani potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane nekadašnje Vojske Jugoslavije.

Vladan Glišić smatra da živimo u vremenu kada se „proročanstva“ ispunjavaju, odnosno da smou dobu koje podseća na apokaliptično i da nije bilo teško predvideti rat u Ukrajini ukoliko poznajemo istorijske prilike.

– U nekom drugom vremenu takve ideje bi bile sumanute, možda čak i ludačke. Međutim, danas su se one pokazale kao tačne i istinite. Kada iskustvom istorijskim sagledate kako je Ukrajina nastajala onda vam je jasno šta će se dalje dešavati i da će se inženjering jedne države raspasti kada se bude sudarila sa autentičnim arhetipskim postojanjem ruskog sveta. Rusija je kao država želela da izbegne baš to. Ona je prihvatila  postojanje Ukrajina iako ona kao država nikada nijepostojala pre Boljševičke revolucije. Ukrajina je sastavljena od ruskog sveta koje je bilo podeljeno na gubernije. Bilo je realno da se predvidi propast, odnosno da ona počne da puca po šavovima i da se desi to što se danas dešava-rekao je Glišić.

– Ruski vojnici imaju hrabrost i mogu slobodno da kežem i jednu vrstu ludosti u odnosu na mogućnost stradanja. Znamo da su oni mnogo ginuli u ratovima i da su često zanemarivali mere predostrožnosti i disciplinu koju su imali naprimer nemački vojnici. Mi Sloveni smo spremniji da verujemo u božiju pomoć nego da poštujemo predostrožnost.

O pogibiji 89 ruskih vojnika koja se dogodila u Makijevki nešto posle ponoći u novogodišnjoj noći kada su ih je zbog upotrebe mobilnih telefona pogodile ukrajinske rakete, Glišić kaže:
-Mobilni telefon je špijun u džepu i lokator. On ne sme da se koristi na ratištu.  Do tragedije ih je dovela nedisciplina i jedno neodgovorno ponašanje. Nije bilo strogih pravila zaštite.  U obimnim sukobima se javljaju greške. Nema rata bez gubitaka.

Glišić smatra da se zapad otuđio od svojih vrednosti koje su bile prepoznatljive čitavom svetu. Smatra da su se vratili u 40-te godine prošlog veka.

On smatra  da  specijalna vojna operacija u Ukrajini mora da se završi demilitarizacijom i denacifikacijom Ukrajine.

-Ukrajina mora biti neutralna zemlja, u najmanju ruku zemlja koja će imati vojne snage na nivou odbrambenih snaga kakvu je imao Japan posle Drugog svetskog rata.To je uslov opstanka Rusije. Ona ne bi bila takva da je ostala deo ruskog sveta, ovako je postala neprijatelj u susedstvu. Mora da se promeni cela nomenklatura vlasti i ta ideologija  Bandere. iz tog razloga Putin ne može da priča o kraju rata. Zato nema elemenata da se govori o mirovnim pregovorima.

O spremnosti Trampa da postavi drugačiju spoljnu politiku SAD prema trenutnoj situaciji, Glišić kaže:

– -Kina i Arabija ugroziće Ameriku i njenu ekonomsku dominaciju. Trampova administracija je nacionalistički opredeljena i spremna je  da se suoči sa tim da ne može sama da vlada svetom. Zato mora da nađe balans sa Kinom. To je realna politika. Spremni su da idu u fazu dogovora i Tramp je redak predsednik SAD koji nije ratovao. Bajden ima ludačku administraciju i ne može da se suoči sa realnošću. On  zastupa parazitski kapital i spreman je da ratuju do poslednje Ukrajinca i Amerikanca da bi ga zaštito, makar izgoreo čitav svet-kaže Glišić.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter