Izvor: BSC HAPPY
20.02.2023 u 20:47
0

Ivana Stojanović za „AKTUELNOSTI“: „Zapadna filozofija je još u 19. veku postavila ideologiju da slovenske zemlje upravo budu ključ napada na Rusiju!“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 362. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Vanredni sastanak ministara odbrane Evropske unije zakazan je za sedmi i osmi mart, a Kijev ponovo traži borbene avione F-16.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima, a ovog ponedeljka to su bili: dr Dušan Dunđer, stručnjak za bezbednost, Ivana Stojanović, politikolog, i prof. dr Miloje Pršić, vojni istoričar.

Prof. dr Miloje Pršić otkriva: „U Poljskoj su se pojavila groblja, gde je veliki broj poljskih vojnika poginuo u Soledaru, i sada na području Bahmuta!“

Ivana Stojanović dala je svoj komentar na američko upozorenje Kini da ne šalje oružje Rusiji, i odgovor Pekinga da SAD nisu u poziciji da imaju zahteve prema Kini.

„Nešto slično im je i Indija odgovorila kada su počeli da vrše pritisak: „Bavite se vi Evropom, tamo je vaša sfera uticaja“. Samo bih rekla, što se tiče ovih aviona, ja ne verujem da će oni biti isporučeni jer onda će biti opovrgnuto ono što je Jens Stoltenberg rekao: „Maksimalno treba da pomažemo Ukrajini, ali nikako da se direktno mi umešamo“, a oni neće moći tako lako da savladaju upravljanje američkim avionima, tako da mislim da se to neće desiti“, rekla je Ivana Stojanović.

Ona je podsetila da je predsednik SAD Džozef Bajden danas doputovao u Poljsku.

„Bajden je danas doputovao u Poljsku na dva dana, uoči ove godišnjice, mislim da je i to jedna začuđujuća odluka. Predsednik Amerike da dođe na granicu direktnih oružanih sukoba… Da li je to neko iz njegovih bezbedonosnih službi to namerno odlučio ili ne, ali može svašta da se desi što bi prouzrokovalo nešto još gore. Inače, Poljska postaje čini mi se, sada druga zemlja po jačini u NATO paktu, i planira da izgura Nemačku iz svega toga. Ona je, čini mi se u oktobru samo, za 21 milijardu dolara naručila oružja od Južne Koreje i tako dalje, i to najsavremenijeg oružja“, dodala je Ivana Stojanović.

„Na Zapadu treba da mole Boga da Putin ostane što duže na vlasti“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY

Ona je izjavila i da veruje da se sve ovo neće tako brzo završiti.

„Tako da vidimo da se ovo neće tako brzo završiti i zaista je čudno da slovenske zemlje potpadaju pod taj jedan uticaj zapadne filozofije koja je još u 19. veku postavila tu ideologiju da slovenske zemlje upravo budu ključ napada na Rusiju, ključ razgrađivanja Rusije“,

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter