Izvor: BSC HAPPY
20.02.2023 u 20:17
0

„Na Zapadu treba da mole Boga da Putin ostane što duže na vlasti“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 362. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Vanredni sastanak ministara odbrane Evropske unije zakazan je za sedmi i osmi mart, a Kijev ponovo traži borbene avione F-16.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima, a ovog ponedeljka to su bili: dr Dušan Dunđer, stručnjak za bezbednost, Ivana Stojanović, politikolog, i prof. dr Miloje Pršić, vojni istoričar.

„Harkov i Odesa su gradovi koji su građeni i pravljeni da budu bedem na kojem će NATO pakt lomiti zube“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY

Dr Dušan Dunđer izjavio je da je Zapadu večita težnja bila uništenje Rusije.

„Pošto govorimo o aktuelnostima, imamo viševekovne aktuelnosti, višedecenijske i višegodišnje, a Zapadu je večita težnja bila uništenje Rusije, pa tako pod plaštom specijalne operacije, čitav NATO vodi rat protiv Rusije, a Rusija i dalje izvodi specijalnu operaciju. O taktici ratovanja, pošto dosta ljudi ovde sebi daje za pravo da priča o toj taktici. Osnovna razlika je u doktrini anglo-saksonskoj i ruskoj zato što ruska taktika podrazumeva pokušaj spasavanja bilo kog čoveka, pa bio on i neprijatelj. Zapadna, odnosno američka, doktrina podrazumeva ubiti sve što se kreće da ne bi rizikovali svoje živote. Druga stvar, malo pre je profesor pomenuo osiromašeni uranijum i municiju, to su već ofanzivna sredstva, nisu odbrambena, a ako ste primetili, skoro godinu dana rat traje, a Rusija ni jednom nije upotrebila ni kasetne bombe, ni grafitne bombe, ni municiju sa osiromašenim uranijumom, a to je NATO sve koristio protiv Srbije, odnosno protiv SRJ. Tako da je Zapad zainteresovan upravo jer većina njih ima neke apetite, od Poljske, Rumunije, Nemačke naravno, o Americi da i ne pričamo. Cilj jeste pretvaranje Ukrajine u dužničko ropstvo, odnosno u nekoga ko će decenijama plaćati Zapadu. To su vrlo jasne stvari“, rekao je dr Dunđer u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY.

On je izjavio i da je u Uktajini Igor Kolomejski daleko bitnija figura od Zelenskog.

„Pričali smo o Dnjepropetrovsku i čoveku Igoru Kolomejskom, koji je daleko bitnija figura u Ukrajini od Zelenskog, a mi svi pričamo o Zelenskom. Šta treba reći o Igoru Kolomejskom, on je verovatno najbogatiji jevrejin na svetu, on je i predsednik Evropsko-jevrejskog parlamenta. E sad zamislite, u zoni ratnih dejstava od 2014. i 2015. godine gradi se najveća sinagoga na svetu. Ima par stotina hiljana kvadrata, sa kompletnim sadržajem, čak je napravljen i spomenik Holokaustu za podsećanje mislim, ali je bizarno u zoni ratovanja nema nikog da napadne njih. U okolini Dnjepropetrovska niču jevrejski gradovi. Zovu ih „Nova Hazarija“ ili „Novi Jerusalim“, ima desetine izraza, i o tome niko ne priča. To je jedna od aktuelnosti“, kazao je dr Dunđer.

Stručnjak za bezbednost je dodao da bi Zapad trebao da moli Boga da Putin ostane na vlasti što duže.

„Druga aktuelnost je ubacivanje terorističkih grupa, pošto pričamo o Zapadu, u Rusku Federaciju i bivše članice Sovjetskog Saveza, upravo zbog destabilizacije. Zbog toga je Moskva, ne znam da li ste upoznati, četvrti prsten obezbeđenja je napravljen oko Moskve i podmoskovlja, zato što su obaveštajni podaci takvi da jednog trenutka, pošto svi stratezi Zapadni vide da gube na svim poljima, jednog momenta može neko od tih infantilnih političara i stratega da krene u takav jedan poduhvat sumanuti. Međutim treba pomenuti da ima dosta snaga koje racionalno razmišljaju, pa neće sebi dozvoliti luksuz da gube. Pri tome, svi gledaju kako da sruše Putina, ne shvatajući da onog trenutka kada bi Vladimir se povukao sa scene, Lavrov ili Petrušev, tog trenutka, posle nekoliko minuta, bi bili sravljeni London, Berlin i Njujork, nemojte da sumnjate u to. Tako da treba da mole Boga da Putin ostane što duže na vlasti, da im se to ne desi“, zaključio je dr Dunđer.

Đuro Bilbija za „AKTUELNOSTI“: „Amerika vrlo smišljeno naoružava Poljsku i ove promene u normativi NATO pakta, one se prave da se raščisti teren!“

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter