Izvor: BSC HAPPY
19.02.2023 u 21:52
0

Đuro Bilbija za „AKTUELNOSTI“: „Amerika vrlo smišljeno naoružava Poljsku i ove promene u normativi NATO pakta, one se prave da se raščisti teren!“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 361. dan ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Odnosi između Rusije i Irana postaju sve pogubniji po Ameriku. Odnosi Rusije i Kine i ugovori koji su potpisani, pokazuju svu besmisao uvođenja sankcija. Da bi kraj sukoba mogao da bude veoma blizu plaši se Zalužnji, glavnokomandujući ukrajinske vojske koji kaže da je broj „vagnerovaca“ koji se uputio ka Zaporožju „prosto nezaustavljiv“.

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: novinarom Draganom Vujičićem, Đurom Bilbijom, portal „Fakti“, i vojnim analitičarom Milovanom Bajagićem.

„Harkov i Odesa su gradovi koji su građeni i pravljeni da budu bedem na kojem će NATO pakt lomiti zube“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY

Đuro Bilbija izjavio je da ni predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, ni Rusiji, ne preti opasnost od toga da im „bude suđeno“.

„Kao što smo čuli od funkcionera ruskog Ministarstva inostranih poslova, realno ni Putinu ni Rusiji takva opasnost suštinski ne preti. To što se moglo, sa nekih tih „lansirnih rampi“, kao što su OEBS, glasanje u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, osnivanje nekih ad hok tribunala,  Evroparlament… To posle svega što se dogodilo, što je popucalo u arhitekturi odnosa u svetu, do pre godinu dana ili do pre dve-tri godine, to više ništa ne može da prođe i ništa nema dobačaj, ili domet, koji bi ugrožavao ni Putina, ni Rusiju“, rekao je Bilbija u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY.

On je konstatovao da se radi o potresima raznih mozgova, i u Vašingtonu, i u Berlinu, i u Londonu…

„S obzirom da je rečeno, i dobro rečeno, da se radi o potresima raznih mozgova. Došlo je do potresa mozgova i u Vašingtonu, i u Berlinu, i u Londonu, i to je apsolutno došlo. Poljski premijer Moravjecki je stigao da izgovori da je: „Poraz Rusije smisao postojanja Poljske“. Da li jedna zemlja, koja drži do sebe, može tako nešto da kaže? Evo poljski premijer, a premijer je već poviše godina, nije neki novi koji je iskočio pa se ne oseća prijatno u premijerskom odelu“, dodao je Bilbija.

Dragan Vujičić za „AKTUELNOSTI“: „Rusi su krenuli u svoju vojnu ofanzivu i ne verujem da će se obazirati na medijske performanse!“

On je dodao da se sada na Zapadu radi na tome da se Poljskoj i nekim drugim zemljama „odvežu ruke“ za rat protiv Rusije.

„Sada pustimo recimo Poljake, koji će se ispostaviti ponovo, kao što je Čerčil govorio u svoje vreme pred Drugi svetski rat, da je „Poljska hijena Evrope“. Sada će se ponovo ispostaviti da je „Poljska hijena Evrope“, vrlo se lako to može ispostaviti. Amerika je u poslednjih godinu i po dana za naoružavanje Poljske izdvojila 10 milijardi dolara. Amerika je vrlo smišljeno naoružava i ove promene u normativi NATO pakta, one se prave da se raščisti teren, da se član pet ne mora po automatizmu primenjivati, tako da dovede između rata između Zapada i Rusije, već da se razvežu ruke Poljskoj i nekim drugim zemljama da mogu da stupe u rat protiv Rusije. To je nešto što je u principu jako opasno. Kako je rekao juče izraelski vojni ekspert Jakov Kedmi, Rusija već ima nanišanjenih 25 ključnih tačaka u Poljskoj koji će ovu zemlju paralizovati. To neće biti ovaj rat, ovo što smo gledali u Ukrajini“, zaključio je Bilbija.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom Youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter