Izvor: BSC Happy
28.07.2023 u 20:40
0

MOSKVA JE DOŠLA U AFRIKU! -„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: CELA AFRIKA ZAVISI od RUSKOG a ne UKRAJINSKOG ŽITA – 95 POSTO NJENIH ZEMALJA nije UVELO SANKCIJE RUSIJI

Zašto premijerka Italije Meloni priča sada drugačije o migrantima, za razliku od vremena tokom izborne kampanje? Kakva je uloga Prigožina u Nigeru i šta se sve dešavalo u Africi iza kulisa? Šta to ne znamo o klimatskom oružju? O ovim i ostalim temama u večerašnjoj emisiji "AKTUELNOSTI" razgovaramo sa: Aleksandrom Šešeljem, Srpska radikalna stranka, prof. dr Bojanom Dimitrijevićem, ekonomistom i Sinišom Ljepojevićem. novinarom.

Siniša Ljepojević kaže da je Rusija došla u Afriku i da joj daje priliku da postane ono što zalužuje

– Jedna od centara moći. Afrika je deo multipolarnog sveta, koji je debelo u nastajanju. Sistem vrednosti valuta, gde se vezuje za prirodne potencijale. Afrika ima veliki prirodni potencijal. Od nafte, gasa… Te zemlje postaju vrlo važne i moćne. Te zemlje su i dalje bile na neki način kolonije kroz kontrolu poslova. Prva zemlja je bila Mali, koja je izbacila svog bivšeg okupatora Francusku. Afrika ide ka jednoj samostalnosti, ka jednom prirodnom mestu u odnosu na njen potencijal. Ona ima populacioni potencijal. Počelo je to već od ranije. Prva je tu Kina ušla. Sada je tamo Rusija vrlo prisutna. Afrika ide u onaj deo multipolarnog sveta koji predvode Rusija i Kina – rekao je Ljepojević.


Bojan Dimitrijević je rekao kako se Afrika ekonomski uzdiže

– Čitava taktika Zapada je da nepogrešivo prepozna svoje neprijatelje. On njih nastoji da eliminiše. Recimo, zemlje koje doživljavaju kao konkurente; Kina ekonomski i Rusija vojno. Uticaj preko MMF-a, koji daje zeleno svetlo za zaduživanje i razni drugi odnosi koji uključuju sankcije. Ovde smo videli jedan fascinantan podatak, da je prosečna stopa rasta 4,5 posto u Africi. EU ima 1,5 stopu rasta. Afričke zemlje bi morale da imaju stopu rasta od 7,8 posto da bi za 50 godina mogle da se približe zemljama Evrope. Rusija može da pomogne u infrastrukturi, petrohemiji, gasnoj industriji. Rusija je preko Vagnera igrala u stabilizaciji afričkih režima – ističe Dimitrijević.


Aleksandar Šešelj smatra da je rusko žito, a ne ukrajinsko, presudno u Africi i celom svetu

– Oni (Amerikanci) su spremni da zaspu tepih bombama zemlje, da ih vrate u srednji vek, kao što su uništili Irak, Libiju… Nisu spremni da poginu za ideale. Velika većina sveta imaju loša iskustva sa SAD. Mislim da je onaj trenutak kada se Afrika kao kontinent nije pridružila… njih 95 posto sankcijama protiv Rusije, primer jedne discipline. Imaju iskustvo saradnje i prijateljstva sa uvažavanjem, sa Kinom i Rusijom. Afrika će 2050. godine biti najmnogoljudniji kontinent. Pojavila se jedna zabluda za žitni sporazum. To je ono što je spin – Rusija je najveći izvoznik na svetu žitarica, priča se kao da cela Afrika zavisi od ukrajinskog žita. To je je jedna bezobrazna izmišljotina. I dalje tamo ljudi umiru od gladi. Ono što je važno jeste što su afričke zemlje videli u Kini i Rusiji nekoga ko se bori protiv zemalja Zapada koje su unesrećile afrički kontinent. Oni koje Zapad podržava u Ukrajini, nisu samo naslednici nacizma, već i aparthejda – rekao je Šešelj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter