Izvor: BSC Happy
29.07.2023 u 09:24
0

SINIŠA LJEPOJEVIĆ U „AKTUELNOSTIMA“: „AFRIKA POSTAJE deo MULTIPOLARNOG SVETA – Sada je RUSIJA TAMO VRLO PRISUTNA“

Afrika ima veliki prirodni potencijal, kaže novinar Siniša Ljepojević.

Naš poznati novinar je u sinoćnoj emisiji „Aktuelnosti“ izneo prognoze za budući uspon Afrike, za koji će biti zaslužna Ruska Federacija

Te zemlje postaju vrlo važne i moćne. Te zemlje su i dalje bile na neki način kolonije kroz kontrolu poslova. Prva zemlja je bila Mali, koja je izbacila svog bivšeg okupatora Francusku. Afrika ide ka jednoj samostalnosti, ka jednom prirodnom mestu u odnosu na njen potencijal. Ona ima populacioni potencijal. Počelo je to već od ranije. Prva je tu Kina ušla. Sada je tamo Rusija vrlo prisutna. Afrika ide u onaj deo multipolarnog sveta koji predvode Rusija i Kina – rekao je Ljepojević.

MOSKVA JE DOŠLA U AFRIKU! -„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: CELA AFRIKA ZAVISI od RUSKOG a ne UKRAJINSKOG ŽITA – 95 POSTO NJENIH ZEMALJA nije UVELO SANKCIJE RUSIJI

Situacija u mnogim regionima Afrike je nestabilna, a to je teško nasleđe kolonijalizma, politike „zavadi pa vladaj“, ocenio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Uzajamno korisna saradnja Rusije i Afrike započela je još u prošlom veku, kada je SSSR pomagao afričkim zemljama u borbi protiv kolonijalizma, naglasio je ruski lider.

Rusiju i Afriku vezuju bliske prijateljske veze. Zajedno se borimo za novu arhitekturu svetskog poretka, i centralnu ulogu UN u svetu – kazao je Putin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter