Izvor: Index.hr
24.04.2023 u 16:56
0

Kako je trebalo da izgleda KRAJ filma „Ko to tamo peva“? „Titova SMRT nas je sprečila“

Smrt ih je sprečila

Jeste li znali da je kraj kultnog filma „Ko to tamo peva“ reditelja Slobodana Šijana promenjen zato što je preminuo Josip Broz Tito?

Scenarista filma Dušan Kovačević, koji je radio i na filmovima „Maratonci trče počasni krug“, „Radovan Treći“, „Sabirni centar“ i „Balkanski špijun“, otkrio je kako je trebalo da izgleda kraj filma „Ko to tamo peva“.

„Titova smrt sprečila nas je da završimo „Ko to tamo peva“ onako kako smo zamislili. U scenariju je bila scena u kojoj dvojica dečaka koji pevaju izađu iz autobusa. Tada je trebalo da se pojave životinje u sceni i sve je trebalo da liči na apokalipsu“, rekao je Kovačević ranije za domaće medije.

„Reditelj filma bio je u dogovoru s vlasnikom cirkusa u Italiji i taj cirkus s dresiranim životinjama trebalo je da dođe u Beograd. Međutim, umro je Josip Broz Tito i strancima je zabranjen ulazak. Ni ptica nije smela da pređe granicu, a mi moramo da završimo film. Kako nema životinja, film se završava tako kako se završava. To što nije snimljeno kao kraj, to je početak Undergrounda“, dodao je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter