Izvor: BSC Happy portal/JJ
24.04.2023 u 17:54
0

POZNATI SRPSKI PAR JE UGOSTIO KLAUDIJU ŠIFER! A onda je nastao haos, jela je što nije smela, pa rekla „Vodite me na CETINJE“

Vesna Radusinović i Milomir Marić su tog vrelog leta 1997.godine ugostili slavnu manekenku Klaudiju Šifer koja je tada bila na vrhuncu karijere. Poveli su je u pravu odiseju na plavom Jadranu i ostvarili joj neverovatnu želju. Usput je prekršila i pravilo kog se strogo držala.

Kažu da je tog leta 1997. godine gorelo i nebo i zemlja. Patinirani kamen na crnogorskom primorju zapljuskivalo je resko Jadransko more, a privatnim letom stigla je jedna od i danas najlepših žena sveta i muza mnogih modnih dizajnera – Klaudija Šifer.

Nenad Marijanović je glancao objektiv, a Vesna Radusinović i Milomir Marić su pripremali da „Profilu“ koji je harao tržištem, pridruže i „Damu“.

Osmisli su naslovnu stranu. Svetski poznat top model i crnogorska baba sa maramom na glavi kao kontrast svega što tadašnja Jugoslavija može da ponudi. Jer lepota je bila u mudrosti.

– Nije bila nimalo razmažena, kaže mi Vesna. Onako nemački disciplinovana i tačna išla je u krevet u isto vreme, ustajala rano, jela po satnici. Naravno probranu hranu. Vegeterijanka… Za tadašnje pojmove malo neubičajeno. Dopalo joj se što je sa mnom mogla da priča na nemačkom jeziku.

U Crnu Goru je stigla kao promoterka turizma, ali i zbog fotografisanja za prvu naslovnicu časopisa „Dama“. Ne sećam je se kao praznoglave lepotice. Više je pamtim kao aristokratski lepu, negovanu i izuzetno pametnu i informisanu mladu ženu.

Printscreen/Youtube/British Vogue

 

Bivši crnogorski predsednik Milo Đukanović i njegova supruga Lidija priredili su joj prijem u restoranu na Kraljijičinoj plaži na Svetom Stefanu, a već sutradan smo krenuli svi zajedno put Kotora. Tamo je bio plan da je na katunu fotografišemo u narodnoj nošnji i u društvu autentične crnogorske starice. Onako zabrađene, sa maramom na glavi.

Sve je išlo glatko, međutim, u jednom trenutku se Klaudija požalila da je gladna, pa su se domaćini rastrčali i postavili na sto varenike, sira, ali i slavnog njeguškog pršuta. U šoku smo gledali kako vegeterijanka slatko mota tanko nasečeni pršut, shvatajući da nešto nije uredu. I onda smo utvrdili, pa ona je bila potpuno uverena da jede ukusnog divljeg dimljenog lososa. Kratko smo većali ko bi mogao da bude toliko pokvaren i da je uveri da je meso – riba i shvatili da je to mogao samo jedan čovek – Marić.

Naravno, iz razumljivih razloga nikada joj nismo rekli šta je zapravo pojela, a ni ona nije štedela na pohvalama za ukus ribe, pa smo je ostavili u neznanju.

Pre nego što je privatni džet odveo dalje put Nice, Klaudija Šifer je imala jednu posebnu želju, koju su joj domaćini sa zadovoljstvom ispunili. Vesna kaže da je i nju začudilo obrazovanje tada najplaćenijeg svetskog top modela.

– Mi smo je pitali da li ima neki poseban zahtev ili želju, misleći na provod, diskoteke, divlje plaže, ali Klaudija je zatražila da obiđe mesto gde se nalazi relikvija – ruka Jovana Krstitelja. Mi smo je onda poveli na Cetinje i ostvarili joj želju. Ne postoje reči koje bi prepričale njeno oduševljenje…

Ipak, pamtim je kao prepametnu mladu ženu, i ona je kasnije svojim životnim odlukama i ponašanjem samo dokazala da je oduvek bila i ostala izuzetno promišljena i disciplinovana osoba koja je oduvek znala šta hoće. Naravno, ukoliko ne sluša Marića.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter