Izvor: klix.ba
24.04.2023 u 14:40
0

Grad u Hrvatskoj je najveća turistička PREVARA na svetu? ZAMKE koje morate da izbegnete

Rang lista destinacija širom sveta

Casago, platforma za iznajmljivanje kuća za odmor, napravila je rang listu za najveće turističke prevare širom sveta, zasnovanu na recenzijama TripAdvisora koje sadrže reči „zamka za turiste“, a „predstavnik“ BiH je restoran Šadrvan u Mostaru.

Sam pojam označava lokacije gde se turistima pružaju preskupe usluge, zabava, nudi hrana ili drugi suveniri.

Od deset najvećih turističkih prevara širom sveta, četiri se nalaze u SAD-u. Najveća „turistička zamka“ u svetu i Sjedinjenim Američkim Državama, prema analizi, je Fisherman’s Wharf u San Francisku, koji na Tripadvisoru sadrži više od 1.000 recenzija koje sadrže spomenuti izraz.

Na drugom mestu jeste Las Ramblas bulevar u Barceloni i Dole Plantation na Havajima.

Među turističkim zamkama koje se najviše spominju su restorani, spomenici, muzeji, pijace i tržni centri. Neke atrakcije su čitave ulice ili četvrti, poput Times Skvera u Njujorku, Albakerki stari grad u Albakerkiju i Historik River Strit u Savani u Džordžiji.

Kada se radi o Bosni i Hercegovini najvećom zamkom za turiste proglašen je restoran Šadrvan u Mostaru, bez dodatnog pojašnjavanja.

Za Hrvatsku je najvećom turističkom zamkom proglašen Stari grad u Dubrovniku, a za Crnu Goru restoran „Jadran kod Krsta“ u Budvi.

Analiza otkriva da su neke od najvećih svetskih turističkih zamki, prema recenzentima, ujedno i među najpoznatijim svetskim znamenitostima, poput Ajfelovog tornja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter