Izvor: Tanjug
20.02.2023 u 09:36
0

TRIJUMF ANTIRATNOG RIMEJK KLASIKA: „Na zapadu ništa novo“ osvojio nagradu BAFTA za najbolji film

Dodela nagrade Britanske akademije filmske i televizijske umetnosti (BAFTA)

Nemački rimejk klasičnog antiratnog filmaNa Zapadu ništa novo„, osvojio je sinoć nagradu za najbolji film na dodeli nagrada Britanske akademija filmske i televizijske umetnosti (BAFTA), a film je trijumfovao u nekoliko drugih ključnih kategorija.

Zasnovan na istoimenom romanu nemačkog klasika Eriha Marije Remarka, koji je objavljen 1929. godine, film govori o strahotama Prvog svetskog rata iz perspektive mladog nemačkog vojnika.

LAZAR RISTOVSKI ODLIKOVAN POVODOM DANA DRŽAVNOSTI: „Ne zaostajemo za svetom, imamo Teslu, Pupina, Jokića, Đokovića“

Nagrađen je reditelj filma Edvard Berger, a nagrade su dodeljene i za najbolju adaptaciju scenarija, za najbolji film na ne-engleskom jeziku, za zvuk i najbolju muzičku kompoziciju, prenosi Rojters.

-Hvala svima koji su mi vratili poverenje u samog sebe kada sam počeo da sumnjam i kada sam izgubio veru da mogu da snimim ovaj film- rekao je reditelj Edvard Berger i zahvalio se svojoj filmskoj ekipi i svim protagonistima drugih nominovanih filmova.

Konkurencija je oštra i u kategoriji za najboljeg glavnog glumca u kojoj se takmiče Kolin Farela za rolu u filmu Benšiz, Brendan Frejzer za ulogu u filmu Kit u kojem igra bolesnog gojaznog čoveka koji pokušava ponovo da se poveže sa svojom ćerkom i Ostin Batlerom za uligu Elvisa Prislija u filmu Elvis.

Objavljen kompletan program predstojećeg 51. Festa: Na festivalu 113 filmova iz 39 zemalja

Britanska akademija filmske i televizijske umetnosti odala je priznanje pokojnoj britanskoj kraljici Elizabeti II koja preminula prošlog semptembra.

Glumica Helen Miren, koja je osvojila i nagradu BAFTA i Oskara za tumačenje lika kraljice Elizabete u istoimenom filmu iz 2006. godine oživela je sećanje i odala počast životu i delu kraljice Elizabete.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter