Izvor:
05.09.2017 u 18:41
0

KULTNI SLOVENAČKI BEND NAJAVLJUJE SPEKTAKL: Lajbah iz Beograda kreće na evropsku turneju! (VIDEO)

Najkontroverzniji bend bivše Jugoslavije, inspiracija čuvenih Ramštajna (Rammstein), slovenački Lajbah (Laibach), nastupiće 2. novembra u beogradskom Domu omladine. Biće to prvi koncert u sklopu njihove evropske turneje “Also sprach Zarathustra”, u toku koje će grupa obići kontinent i predstaviti vernim fanovima novi projekat, ali i podsetiti na stare, svima znane hitove.

Lajbah su pre dve godine su ustalasali svetsku javnost gostovanjem u Severnoj Koreji, kao prvi bend zapadne hemisfere koji je ikada gostovao u najnepristupačnijoj zemlji na planeti, jednom od poslednjih bastiona komunizma. Tokom boravka u Pjongjangu bend je snimio i dokumentarni film “Liberation day”(“Dan oslobođenja”), koji je već osvojio nekoliko nagrada na prestižnim filmskim festivalima.

Karijeru punu skandala započeli su 1980-tih, kao muzički ogranak pokreta “Noe sloveniše kunst”, kada su kombinacijom hrišćanske i naci-ikonografije i atipičnim nastupima sablaznili tadašnju jugoslovensku komunističku javnost , ogrezlu u pastirski rokenrol. Prvi su bend sa ovih prostora čiji je spot emitovan na MTV, nakon čega je usledio i njihov veliki proboj na svetsko tržište, gde su ostvarili uticaj na celu generaciju muzičara. Među njima je svakako najpoznatiji nemački superbend Ramstajn, čiji su članovi više puta javno isticali kako su upravo Lajbah njihovi prvi i jedini uzori.

Zanimljivo da su članovi benda svojevremeno glumili u legendarnom filmu Stenlija Kjubrika “Full metal jacket”, a u pauzama snimanja radili su kao lučki radnici na dokovima Belfasta (Severna Irska).

Karte za koncert Lajbaha mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima po promotivnoj ceni od 1.300 dinara (na dan koncerta 1.600 dinara), kao i na sajtu www.eventim.rs.

happytv.rs
Foto: laibach.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter