Izvor:
30.10.2019 u 17:23
0

NOVOSADSKI DŽEZ FESTIVAL: Glavni program u Srpskom narodnom pozorištu!

Predstojeći 21. Novosadski džez festival koji će se odvijati od 14.do 16.novembra počeće sa uvodnim programima već od 7. novembra, a publika će imati priliku da prisustvuje raznovrsnim događajima od radionica, izložbi, promocija knjiga, prezentacija do koncerata – najavila je danas novinarima Vesna Kaćanski, producent Festivala.

Glavni program ovogodišnjeg festivala odvijaće se od 14. do 16. novembra u Srpskom narodnom pozorištu. Svake večeri nastupiće po jedan domaći bend, a gostovaće i bendovi iz Evrope. Festival će otvoriti „Aleksandar Dujin orkestra". Potom će nastupiti duo „Trovesi – Coscia" iz Italije, a prvo veče ovogodišnjeg džez festivala zatvoriće Jamison Ross.

Drugi dan džez manifestacije, 15. novembar, otvoriće Jelena Jovović & Jazz Junction. Zatim, nastupiće bend iz Austrije – Worry Later i na samom kraju George Garzone & Crescent.

Poslednji dan džez festivala, 16. novembar, biće obeležen nastupima kvinteta Milana Stanisavljevića, trija David Aubaile „Thinko" i Lizz Wright. Na kraju svakog dana u okviru glavnog programa džez festivala biće upriličen Jam Session.

I ove godine festival su omogućili: Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Fondacija „Novi Sad 2021", OTP banka, Radio televizija Vojvodine, KS „Svilara", Srpsko narodno pozorište, gradovi Evropske prestonice kulture i mnogi drugi.

Takođe, podršku su pružili i Austrijski kulturni forum, Francuski institut u Srbiji i Italijanski institut u Beogradu, kao i mediji među kojima su i Večernje novosti.

Kaćanski je navela da organizacioni odbor festivala i Kulturni centar Novog Sada već razmišljaju o festivalskom izdanju za naredne dve godine. Otkako je Novi Sad postao evropska prestonica kulture, Festival nastoji da svake godine napravi džez iznenađenje za goste i sugrađane.

Bojan Milosavljević, programski koordinator iz Fondacije „Novi Sad 2021" koja ove godine podržava Novosadski džez festival, podsetio je da je džez iznenađenje ranijih godina bio „Džambo Big bend" u saradnji sa Ljubljanom, Zagrebom i Beogradom, a ove godine je to Džez maraton koji će biti održan 9. novembra u 19 časova u KS „Svilara".

– Zahvaljujući kolegi Vuku Raduloviću dolaze džez bendovi iz gradova koji su bili ili su u procesu da postanu evropske prestonice kulture. To su gradovi: Matera, Kaunas, Vesprem, Vroclav, Maribor i Temišvar. Smatramo značajnim da se programi promovisani u tim gradovima prikažu i ovde kako bismo uporedili stanje u džezu na evropskom nivou – rekao je Milosavljević.

On je najavio plan da će se 2021. godine u Novom Sadu prirediti promocija „Best off" najboljih programa održanih u prethodnim evropskim prestonicama kulture.

ULAZNICE

Ulaznice će biti u pretprodaji od subote 2. novembra na blagajni Kulturnog centra Novog Sada u periodu od 16 do 22 časa, a nedelju dana kasnije u Srpskom narodnom pozorištu od 11 do 21 čas. Cena kompleta je 2.200 dinara, a pojedinačne ulaznice koštaće po 800 dinara.

Izvor: vecernjenovosti.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter