Izvor: Kurir
12.04.2024 u 22:45
0

ROBERTO KAVALI JEDNU ŽELJU NIJE OSTVARIO: Kralj italijanske mode osvojio je SVET, ali ovo nije uspeo!

Italijanski dizajner Roberto Kavali preminuo je u 83. godini, a brend koji je sinonim za luksuz lansirao je još davne 1970. godine.

Dizajner Roberto Kavali rođen je 15. novembra u Firenci u porodici umetnika. Njegov deda Đuzepe Rosi bio je vodeća ličnost pokreta Makijajoli, sa radovima izloženim u galeriji Ufici u Firenci.

Njegovo detinjstvo nije bilo lako, oca su mu ubili Nemci, a on od stresa nije govorio do svoje 18. godine.

– Mog oca su ubili Nemaca u julu 1944, u napadu na Kastelnuovo dei Sabioni. Bio je geometar, radio je za rudnik u Valdarnu… Nisam govorio do 18. godine. Ipak, život je bio ljubazan prema meni (i bio sam) nagrađen… za sve.

Brend je lansirao 1970. a njegovi glamurozni dizajni pokazali popularnim kod džet seta, a 1972. je otvorio svoj prvi butik u St Tropeu.

Tokom karijere koja je trajala skoro šest decenija, otvoreni maestro italijanskog stila pokazao se kao titan u svetu mode koji se žestoko nadmeće, pretvarajući svoje ime u svetski brend i okupljajući sledbenike koje čine neke od najglamnijih svetskih ličnosti, uključujući Viktoriju Bekam, Šeron Stoun i Madona.

Kavali, poznat po egzotičnim printovima i stvaranju izgleda peskiranog džinsa, posle brojnih uspeha znao je da kaže kako je sve ostvario i da mu je preostala još samo jedna želja da nađe novu tkaninu koja je raznovrsna i divna kao teksas.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter