Izvor: Novosti.rs
12.09.2023 u 20:15
0

„BIO SAM PIJAN, ZATO SAM ZVAO BIVŠU DEVOJKU“: Optuženi za ubistvo Aleksandra Tatalovića izneo odbranu

Mnogo mi je krivo. Nisam imao nameru da ga ubijem. Ne mogu da zamislim kroz šta prolazi njegova porodica. Voleo bih da mogu da zamenim mesto sa njima. Želim da im izjavim duboko i iskreno saučešće.

Ovo je na današnjem suđenju u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Aleksandra Tatalovića (21), kazao optuženi Damjan Gvozdenović (20). On se tereti da je u Rakovici uveče 23. februara 2022. godine Tataloviću nožem zadao pet rana, a zatim pobegao. Tatalović je zbog tih povreda preminuo.

Damjan Gvozdenović je danas u sudu izneo odbranu i tvrdio da se ne seća šta se tačno dogodilo. Kazao je da je tog dana ustao oko podne i kod kuće popio nekoliko čašica rakije. Zatim je otišao kod druga Vojina i poneo flašu rakije, koju kaže da je tamo popio i ništa nije jeo.

– Telefonom sam pozvao bivšu devojku Andreu i prvih nekoliko poziva sam ćutao, valjda što sam bio pijan. Sve dok mi se nije javio muški glas i počeo da mi preti. Rekao mi je da će da mi polomi glavu, ako još jednom pozovem. Bio sam zbunjen, pitao sam ko je to i kakav ću problem imati, a on je rekao da se nađemo uživo i da mi pokaže. Rekao sam da može i da se nađemo u parkiću iza moje zgrade – ispričao je okrivljeni Gvozdenović.

On je kazao da je ranije sa Andreom više puta raskidao i mirio se, da nije znao da ima novog dečka i da je zvao telefonom, ali ne iz loše namere, već iz navike. Ispričao je da je od Vojina krenuo ka kući, da je išao putem oko škole kako bi možda sreo starijeg brata, ali ga nije video i došao je u parkić.

– Tu sam neko vreme čekao i ponovo pozvao Andreu i javio mi se isti muški glas. Pitao sam gde su, a on je rekao da stižu. Uznemirio sam se, jer je rekao u množini, pa sam otrčao do kuće, misleći da je brat tamo, ali nije bio. Otišao sam do kuhinje da nakvasim usta i video kuhinjski nož pored sudopere. Uspaničio sam se i stavio ga u desni džep od jakne i vratio se u parkić – ispričao je okrivljeni. – Došla je Andrea i dva momka. Dečko me odmah udario pesnicom kod oka u predelu slepočnice. Ništa mi prethodno nije rekao. Ja sam izvadio nož i u sledećem trenutku smo bili na zemlji. Imao sam prekid filma. Ne sećam se šta se i kako desilo, šta smo radili na podu, samo da sam ustao. Nikoga nisam video, otrčao sam i pobegao.

ZOLJOM NA KUĆU U BATAJNICI: Policija brzom akcijom pronašla i pohapsila MANIJAKE

Gvozdenović kaže da je otišao kod druga, gde je prespavao i da nikome nije objašnjavao šta je uradio. Kasnije je kaže video da ima dve čvoruge na potiljku.

– Nisam razmišljao šta radim. Bio sam pod adrenalinom, u strahu, jer nisam znao sa kim se srećem i previše pijan – kazao je Gvozdenović, navodeći da dvojicu momaka sa Andreom nikada ranije nije video.

Kaže da se ne seća da li je još neko bio u parku. Na pitanje punomoćnika porodice Tatalović zašto nije brata zvao telefonom već je išao u kuću da ga traži, Gvozdenović je rekao da mu je kuća pet metara od parkića. Kazao je i da kad je ustao sa zemlje nož mu nije bio u rukama, da nije razmišljao o njemu i da misli da je tamo ostao.

Na pitanje sudije rekao je da je jakna imala kapuljaču, ali da je nije nosio preko glave, niti je na licu imao nekakvu masku. Tvrdio je da nije posle menjao garderobu i da ne zna ništa o paljenju neke garderobe. Tad je kaže imao crnu jaknu, šuškavac i farmerice.

Gvozdenović je na kraju rekao da je pobegao, jer se uplašio, jer nije znao šta se desilo i da tako pijan nije razmišljao ništa, jer da jeste do svega toga ne bi ni došlo.

Suđenje će se nastaviti krajem okrobra, kada će biti saslušani svedoci devojka Andrea i drug. Inače, Gvozdenović je bio u bekstvu šest meseci do septembra prošle godine, kada se predao policiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter