Izvor: Tanjug
24.03.2023 u 10:59
0

HAPŠENJE U ŠAPCU ZBOG PORESKE UTAJE: Oštetili budžet za više od 200 miliona dinara

Poreska uprava saopštila je danas da je, u zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije – Operativnog odeljenja Niš i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, uhapšeno dvoje ljudi zbog sumnje da su izvršili krivična dela poreske utaje i poreske prevare u vezi sa PDV-om, u ukupnom iznosu većem od 200,77 miliona dinara.

STRAVIČNO PORODIČNO NASILJE U ZEMUNU: Pretukla sestru bliznakinju i oca

Osumnjičeni su, u svojstvu odgovornih lica dva privredna društva, u periodu od 01.12.2019. do 31.12.2021. godine vršili uvoz polovnih automobila, koja su zatim prodavali fizičkim licima za gotov novac.

Navedeni promet nisu evidentirali u poslovnim knjigama, a gotovinu od prodaje nisu uplaćivali na račune privrednih društava, već su je zadržali za sopstvene potrebe.

Na taj način, izbegli su obračun i plaćanje PDV, poreza na prihode od kapitala i poreza na dobit pravnih lica, kao i naknadu za korišćenje javnih dobara, koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada, oštetivši na taj način budžet Republike Srbije u ukupnom iznosu od 200.778.506,60 dinara.

Protiv osumnjičenih su podnete krivične prijave i isti će biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu Šabac, navedeno je u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter