Izvor: Kurir.rs
22.03.2024 u 16:56
0

OGLASILO SE MINISTARSTVO PRAVDE: Upravnik koji je suspendovan NEZAKONITO sprovodio rad u zatvoru

Ministarstvo pravde saopštilo je danas da je zbog smrti S. B. u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu – Padinska skela, Uprava za izvršenje krivičnih sancija u postupku vanrednog nadzora i unutrašnje kontrole koji je danas završen Izveštajem o nadzoru, utvrdila da je 11 zaposlenih u tom zatvoru načinilo teške propuste u radu.

– Obaveštavamo javnost da je svih 11 zaposlenih suspendovano i udaljeno sa posla do okončanja disciplinskih postupka – saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Zapisnik o izvršenom inspekcijskom nadzoru, kako se dodaje, biće prosleđen Višem javnom tužilaštvu u Beogradu imajući u vidu da to javno tužilaštvo vodi istragu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično delo teško ubistvo, protiv tri prekršajno kažnjena lica koja su izdržavala kaznu zatvora u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu – Padinska Skela, kako bi to javno tužilaštvo tokom istrage utvrdilo da li se i u radnjama zaposlenih u Zavodu stiču elementi postojanja krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti.

– Vanrednim nadzorom utvrđeno je da je smenjeni upravnik Kazneno-popravnog zavoda Beograd – Padinska Skela Vladimir Bukvić nezakonito i nepravilno sprovodio rad u Zavodu zbog čega je suspendovan i udaljen sa posla i protiv njega je pokrenut postupak daljeg utvrđivanja odgovornosti – dodaje se u saopštenju i dodaje:

– Kako bi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija zaštitila integritet 4.000 ljudi koji posvećeno brinu o bezbednosti lica lišenih slobode u zavodima, obaveštavamo da će o ishodu svih postupaka koji se vode protiv zaposlenih u Kazneno-popravno zavodu u Beogradu – Padinska Skela javnost biti blagovremno obaveštena – saopštilo je MInistarstvo pravde.

Poidsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu istragu zbog teškog ubistva penzionera iz Mladenovca Stanimira Brajkovića (74) vodi protiv Srećka Stefanovića (20), Saše Stankovića (20) i Dalibora Petrovića (22).

Takođe, iz tužilaštva je juče saopšteno da je to tužilaštvo dalo je nalog policiji da izvrši neophodne provere u pravcu utvrđivanja da li ima elemenata krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti u radnjama trojice zaposlenih u Službi za obezbedjenje KPZ „Padinska Skela“, kao i medicinskog tehničara u tom zavodu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter