Izvor: Tanjug
01.09.2020 u 10:38
0

JAPAN: Uspešan probni let prvog letećeg automobila

Japanska kompanija Skaj Drajv (Sky Drive) saopštila je da je uspešno obavila probnu vožnju svog letećeg automobila sa posadom u Japanu.

Skaj Drajv je naveo u saopštenju za medije da je javna demonstracija probnog leta obavljena 25.avgusta na Tojotinom poligonu za testiranja, jednom od najvećih u Japanu, koji slovi za razvojnu bazu japanske automobilske kompanije. 

SAZNAJTE I OVO…

Građani Srbije od DANAS u Bugarsku bez PCR testa

„NE MOŽEMO DA KAŽEMO DA VIRUSA NEĆE BITI“: Dr Kon o školskoj godini i uvedenim merama

DEVOJČICA (12) SE POVREDILA U DVORIŠTU VRANJSKE ŠKOLE: Vatrogasci sekli šipku da je oslobode

ĆUPRIJA: Nemačka kompanija otvara 450 radnih mesta!

UŽAS U ŽABARIMA: Žena (42) izbola muža (32) NOŽEM?!

PREDSEDNIK VUČIĆ ČESTITAO ĐACIMA POLAZAK U ŠKOLU: Želim vam da proslavljate predstojeće uspehe

Bila je to prva javna demonstracija letećeg automobila u istoriji Japana. Automobil, nazvan SD-03, sa pilotom, poleteo je i kružio terenom oko četiri minuta.

-Izuzetno smo uzbuđeni što smo ostvarili prvu vožnju letećim automobilom sa posadom u Japanu posle samo dve godine otkako smo osnovali Skaj Drajv s ciljem komercijalizacije takvih letelica- naveo je glavni izvršni direktor kompanije Tomohiro Fukuzava u saopštenju.

Automobil SD-03 je najmanje električno vozilo s vertikalnim poletanjem i sletanjem na svetu koje zauzima prostor oko dva parkirana automobila, navodi kompanija.

Ima osam motora koji obezbeđuju „sigurnost u vanrednim situacijama“.

OVO ĆE VAS ZANIMATI…

NOVAK O URLICIMA NA TERENU: Vraćanje fokusa

IZBORI U BEČU: Sprkinja kandidat za predsednika opštine Margareten!

NOĆ U BEOGRADU: Poginuo muškarac, dvojica mladića (16) prebačeni na REANIMACIJU

-Želeli smo da ovo vozilo izgleda futuristično, harizmatično i poželjno za sve buduće kupce, uz potpuno integrisanje visoke tehnologije Skaj Drajva -dodaju iz kompanije.

Nadaju se da će leteći automobil postati deo svakodnevnog života, a ne samo roba.

Planiraju više probnih letova pod različitim uslovima u budućnosti kako bi sigurnost i tehnološka rešenja vozila zadovoljila industrijske standarde.

Uspeh ovog leta znači da će japanski leteći automobile do kraja godine verovatno biti testiran van Tojotinog probnog poligona.

Kompanija nije objavila nikakvu prodajnu cenu ovog vozila. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter