Izvor: BSC Happy
10.03.2024 u 08:56
0

KO JE BOLJI GRAĐEVINAC, ČOVEK ILI ROBOT? Da li će mašine moći da zamene ljude u ovoj oblasti? (VIDEO)

Kada su polovinom prošloga veka kreirani prvi roboti, gotovo niko nije mogao ni da nasluti koliko će pojava veštačke inteligencije imati uticaja na život ljudi, kako u pozitivnom, tako isto i u negativnom smislu.

A od tada se oblast robotike znatno razvila, tako da nakon autoimunih robota, nastaju i takozvani humanoidni roboti, kojima je dat potpuno isti oblik kao što ga ima ljudsko telo. Međutim, iako se često poslednjih godina, pa i decenija može čuti pitanje da li će roboti zameniti ljude, potrebno je sagledati stvari iz šire perspektive, da bi se na to pitanje pronašao i najpodesniji odgovor.

Ako sve navedeno pokušamo da sagledamo sa pozitivne strane, doći ćemo do zaključka da će ljudi biti prinuđeni u budućnosti da se okrenu nekim interesantnijim i kreativnijim, ali i humanijim zanimanjima, a robotima možemo ostaviti neke tehničke i rutinkse poslove. Da li će oni umesto čoveka moći da obavljaju zanatske poslove na primer,koji zahtevaju i određenu veštinu, pogledajte video i procenite sami.

@manoozlizen #fyp #foryoupage ♬ original sound – Clipmines 2.0

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter