Izvor: Alo.rs
30.04.2022 u 15:54
0

LJUDOŽDERSTVO POSTAJE „NOVO NORMALNO“? Naučnici prave meso od LJUDSKIH ćelija

Amerikanci sada svakodnevno jedu hranu stvorenu od laboratorijskih useva poput kukuruza, soje i repice, iako je većina ovih namirnica zabranjena širom Evrope, kao i nekoliko drugih zemalja širom sveta.

Kako su ovi eksperimenti napredovali tokom godina, naučnici su postajali sve inventivniji u svojim projektima. Nedavno je tim naučnika u mesnoj kompaniji orijentisanoj na budućnost stvorio nešto što je zaintrigiralo i zabrinulo mnoge ljude u isto vreme: meso iz ljudskih ćelija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Grupa mladih američkih naučnika kreirala je koncept za set bifteka koje možete uzgajati sami koristeći ljudske ćelije i krv, a cilj je da se poremeti tradicionalna industrija mesa. Takozvani „Ouroboros odrezak“ može se uzgajati kod kuće, a uzimaju se ćelije sa unutrašnje strane obraza i hrane serumom od istekle, donirane krvi. Prema naučnicima iz pomenute kompanije, nije kanablizam ako se „odresci“ prave na ovaj način.

-Ljudska krv kojoj je istekao rok je otpadni materijal u medicinskom sistemu i jeftinija je i održivija od FBS-a, ali kulturološki manje prihvaćena“, rekla je industrijski dizajner i programer kompanije Grejs Najt.

-Ljudi misle da je ovo kanibalizam, što tehnički nije. Naš dizajn je naučno i ekonomski izvodljiv, ali i ironičan na mnogo načina- rekao je dizajner i istraživač Orkan Telhan.

HOĆE DA KRENE KAD NE TREBA! FORD povlači 250.000 terenaca

Oni radije postavljaju pitanje: koje bi bile žrtve koje bismo morali da podnesemo da bismo mogli da nastavimo da konzumiramo meso onim tempom kojim to već radimo? „Ko će u budućnosti moći da priušti meso životinja i ko možda neće imati drugu opciju osim da uzgaja meso?“ Očekuje se da će tržište mesa uzgojenog u laboratoriji porasti na 572 miliona dolara do 2025. Među kompanijama koje se nadaju da će prodati uzgojeno meso su Aleph Farms, proizvođači prvog odrezaka uzgojenog u laboratoriji, i Novameat, koji je napravio 3D odštampan odrezak od biljnih proteina.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:

„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71

„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72

„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73

„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter