Izvor: Tanjug
05.04.2022 u 14:09
0

PLANIRATE DA PUTUJETE? Ukoliko idete u zemlje EU morate da znate OVO PRAVILO

Građani kojima ističe sedam meseci od primanja treće, buster doze vakcine protiv korona virusa, za sada mogu da putuju po zemljama Evropske unije. Preporuka je međutim, da se provere pravila svake pojedinačne zemlje

– Trenutno u Evropi važi pravilo da nakon treće doze ne postoji vremenski period ograničenja. Dakle, ko god je primio treću dozu vakcine može da putuje u bilo koju zemlju EU, ali videćemo da li će se to pravilo promeniti – kaže za medije direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kada je reč o onima koji su primili drugu dozu vakcine, Jovanović je naveo da to zavisi od zemlje do zemlje i da u najvećem broju država važi 270 dana, a u nekim i duže, do godinu dana.

Savetovao je građanima da pre putovanja u zemlje EU provere na sajtovima tih zemalja kakva su pravila za ulazak, jer u svakoj važi drugačije pravilo.

Jovanović je podsetio da se Evropski digitalni zeleni sertifikat može izvaditi na dva načina, a kako je rekao, najlakše je preko portala elektronske uprave.

– Svi registrovani korisnici našeg portala mogu vrlo jednostavno da preuzmu sertifikat putem mejla, a oni koji se ne snalaze na portalu eUprava mogu da odu na jedan od preko 700 šaltera pošta širom Srbije i tu dobiju svoj Evropski digitalni zeleni sertifikat bez ikakve nadoknade – rekao je Jovanović i dodao da je za one koji se odluče da to učine u pošti, potrebno da ponesu pasoš.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter