Izvor: Tanjug
07.07.2020 u 09:38
0

POBUNA TVITERA I FEJSBUKA Nećemo više da špijuniramo!

Kompanije Fejsbuk i Tviter obustavile su obradu državnih zahteva za korisničke podatke u Hongkongu, saopštile su u ponedeljak te kompanije, nakon što je Kina donela novi zakon o nacionalnoj bezbednosti za taj poluautonomni grad.

Fejsbuk, koji takođe poseduje VocAp i Instagram, „pauzira“ preglede za sve svoje usluge „u očekivanju dalje procene Zakona o nacionalnoj bezbednosti“, navodi se u izjavi, prenosi Rojters.

OVO MORATE ZNATI

UPOZORENJE! Klinička slika dece ozbiljnija nego u prvom naletu korone

Vučić danas o formiranju Vlade, nastavku dijaloga, epidemiji

SAVETI! Pazite kako nosite masku, nepravilno nošenje može da bude KONTRAPRODUKTIVNO!

PIROT: Uvode se oštre preventivne mere!

Tviter je saopštio da je suspendovao sve zahteve vlasti Hongkonga odmah nakon što je zakon stupio na snagu prošle sedmice, pozivajući se na „ozbiljnu zabrinutost“ zbog njegovih implikacija. Kompanije nisu precizirale da li će se obustave primeniti i na vladine zahteve za uklanjanje sadržaja koji je stvorio korisnik njihovih usluga iz Hongkonga.

Društvene mreže često primenjuju lokalizovana ograničenja na postove koji krše lokalne zakone, ali ne i njihova pravila za prihvatljiv govor. Fejsbuk je ograničio 394 takva sadržaja u Hongkongu u drugoj polovini 2019. godine, u odnosu na osam ograničenja u prvoj polovini godine.

PROČITAJTE OBAVEZNO

KOMŠINICA VOZAČA SMRTI OTKRILA DETALJE: Mihajlo nikada nije pio

SUNCE SE OKREĆE TRI PUTA, A VODA DOBIJA MOĆ: Danas je Ivanjdan!

PIRAMIDE NE POSTOJE SAMO U EGIPTU! Bračni par iz Rusije sagradio piramidu u dvorištu, 19 puta manja od one u Gizi! (VIDEO)

EKSPLOZIJA NA MARAKANI! Zvezdan Terzić ide u UEFA! (FOTO)

Tehničke kompanije već dugo slobodno posluju u Hongkongu, regionalnom finansijskom čvorištu, gde pristup internetu nije pod uticajem ograničenja koja su uvedena u kontinentalnoj Kini, a koja blokira Gugl, Tviter i Fejsbuk, podseća agencija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter