Izvor: HappyBSC
26.06.2020 u 09:53
0

POŽURITE! NASA ZOVE DIZAJNERE IZ SRBIJE Čeka vas posao, ali rok je do avgust!

NASA je otvorila konkurs za dizajniranje novog, naprednijeg toaleta za svemir koji bi trebalo da bude korišten u planiranom odlasku na Mesec 2020. godine.

OVO MORATE ZNATI

ZABRINJAVAJUĆE! Drogu probalo 15 odsto učenika prvog razreda srednje škole!

PARE SE LEPE ZA NJIH Ova tri horoskopska znaka zaradiće ogromne pare

STRUČNJACI ŠOKIRANI! Ovo je razlog MALE SMRTNOSTI od KORONE u nekim zemljama!

KINA I INDIJA NA IVICI NUKLEARNOG RATA! Postavljaju VOJNE INSTALACIJE u spornoj dolini! (VIDEO)

Dok se NASA priprema za povratak na Mesec uporedno se radi i na brojnim drugim aktivnostima, kao što je opremanje skloništa i podrška budućim astronautima. Ti astronauti u svemiru moraju i da jedu i piju, a nakon toga da vrše nuždu. Dok su u kabinama, njima treba WC koji imaju sve iste mogućnosti kao oni koji se nalaze na Zemlji.

Zbog toga NASA poziva globalnu zajednicu da im predstavi svoje nove koncepte i dizajne kompaktnih toaleta koji mogu funkcionisati i u lunarnoj i mikrogravitaciji. Detaljne informacije o ovom konkursu možete pronaći na ovoj stranici gde se možete i prijaviti sa svojom idejom.

PROČITAJTE OBAVEZNO

BRUKA UGLEDNOG „NJUJORK TAJMSA“ Vučića pomešali sa Tačijem i naveli da je optužen za ratne zločine (FOTO)

PUCNJAVA NA SENJAKU: Ubijen mladić, u toku je potera za ubicom!

BILT NAJAVIO HAPŠENJE TAČIJA: Čeka se potvrđivanje optužnice!

RIK: Izbori će biti ponovljeni 1. jula na 234 biračka mesta

Iako svemirski toaleti već postoje i koriste se na Međunarodnoj svemirskoj stanici dizajnirani su samo za mikrogravitaciju. NASA-in program sada traži WC koji bi bio manji, efikasniji i sposobniji da radi i u mikro i u Mesečevoj gravitaciji.

Izazovu se mogu priključiti i mlađi, a konkurs je otvoren do 17. avgusta 2020 godine. Nagrada za najbolji toalet je 35.000 američkih dolara, te javno priznanje NASA i HeroX-a.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter