Izvor: ALO.RS
19.09.2023 u 18:34
0

UDAR ĆE BITI STRAHOVIT! Naučnici obajvili tačan datum kada bi asteroid mogao da pogodi Zemlju!

Ako su NASA-ini stručnjaci to tačno izračunali, a pri kraju su veoma ambiciozne sedmogodišnje misije, 24. septembar 2182. je tačan datum kada će Zemlji preti opasnost da bude pogođena masivnim asteroidom po imenu Benu.

Na sreću, izgledi da ovakva tragedija zadesi naše unuke i praunuke su i dalje gotovo zanemarljivi, iznoseći otprilike 1:2700, prema poslednjim proračunima koji se mogu naći na sajtu američke administracije za civilnu aeronautiku i svemir.

PRETI VELIKA OPASNOST: Svet je prešao šest od devet planetarnih granica, naučnici zabrinuti

Podsetimo, asteroid Benu je veličine Empajer stejt bildinga, a posledice njegovog udara mogu se uporediti sa eksplozijama čak 22 atomske bombe. Bennu, naglašavamo, obično prolazi pored Zemlje otprilike svakih šest godina i zapravo je upola manji od asteroida za koji se veruje da je ubio dinosauruse.

Drugim rečima, nije dovoljno velika da izazove izumiranje celog života na ovoj planeti, ali bi njen uticaj prouzrokovao uništenje hiljadu kilometara od mesta pada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter