Izvor: happyBSC
16.10.2020 u 09:59
0

VRAĆA SE OBILJENI AUTOMOBIL IZ DOBA SFRJ Ovo je nova „peglica“! (FOTO)

Internacionalni dizajnerski studio MA-DE oživio je klasični „Fijatov“ model 126 i udahnuo mu novi „električni“ život.

Radi se o potpuno električnom konceptu nazvanom „fijat 126 vision“, a ova reinterpretacija je zadržala nepogrešivi oblik originalnog automobila u kombinaciji s elegantnim i glatkim linijama.

Popularna „Peglica“ je predstavljna 1972. godine na Sajmu automobila u Torinu kao zamena za „fijat 500“. Bio je to mali gradski automobil sa zadnjim pogonom namenjen za četiri putnika, proizvodio se do 2000. godine, a s proizvodne trake je sišlo 4.683.655 primeraka. Proizvodnja se obavlja u Kasinu i Termini Imereseu u Italiji, Tučiju u Poljskoj, Stejri u Austriji te u Kragujevcu u bivšoj Jugoslaviji.

Pomenuti studio je kreirao novi koncept, ali „peglica“ nije izgubila svoj identitet. Dizajner je zadržao konture i stilske elemente poput prepoznatljivog krova i zadnja svetla, a automobil je zamišljen s električnim pogonom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter