Izvor:
24.01.2018 u 00:24
0

ZA OVOM APLIKACIJOM ODLEPIO JE ČITAV SVET: Pronađite svog dvojnika iz prošlih vekova!

U samo nekoliko dana koliko je platforma dostupna, napravljeno je 30 miliona selfija.

Gulgl već godinama radi na različitim projektima u vezi sa umetnošću. Od virtuelne šetnje i posmatranja umetničkih dela u muzejima širom sveta, pa do zanimljive platforme Google Arts & Culture koja poređenjem selfija i hiljade portreta može da pronađe vašeg dvojnika u muzeju.

U samo nekoliko dana koliko je platforma dostupna, napravljeno je 30 miliona selfija.

Princip je jednostavan. Instalirate aplikaciju, napravite selfi i pustite Guglove algoritme da odrade svoj posao.

Oni će uporediti vaše lice sa hiljadama portreta kako bi prikazali nekoliko njih koji najviše liče na vas. Pored slike biće prikazan i procenat koliko je podudaranje.

S obzirom na to da u projektu učestvuje više od 1.500 muzeja iz više od 70 zemalja, ko zna, možda baš i vaš "portret" visi negde na zidu nekog od poznatih muzeja.

Iz Gugla ističu kako ne morate da se brinete zbog privatnosti jer neće čuvati vaše selfije ni u kakvoj bazi podataka. Ovo je samo za zabavu.

Izvor: Telegraf
Foto: Scrrenshot Facebook

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter