Izvor: BSC HAPPY
09.05.2023 u 17:33
0

„Borbina“ izložba otvorena u Zamku kulture Belimarković

Svečano je otvorena

09. maja u 13.00 sati svečano je otvorena izložba ,,Vek Borbe“ u Zamku kulture Vrnjačke Banje, Dvorcu Belimarković. Izložba je stigla na novu stanicu, ni manje ni više, nego u instituciju koja je koja je nešto starija od lista Borba, a sa njim deli istu misiju –  da kultura bude dostupna i rasprostranjena.

Direktor Kulturnog centra Vrnjačke Banje, Saša Milenković poželeo je dobrodošlicu svim prisutnima. Sam Zamak Belimarković koji je u službi promovisanja kulture kao i kulturne baštine Banje, je pod okriljem Kulturnog centra.

„Veoma mi je drago da je jedna ovako značjana izložba otvorena baš u dvorcu kulture Vrnjačke Banje. Čast mi je još veća zbog činjenice da kuća Borba ima ovako dugu tradiciju, i da pored toga strane sadašnjeg čaopisa posvećuje isključivo kulturi“, naveo je Milenkovic.

Dobrodošlicu redakciji poželeo i svojim dolaskom upriličio je predsednik opštine Vrnjacka Banja Boban Đurović.

„Izložba ,,Vek Borbe“ je zamak kulture i kulturni centar učinila još bogatijim. Drago mi je što smo uspostavili ovako dobru i prijateljsku saradnju koja se polako proširuje i produbljuje, i koja je rezultirala ovom izložbom. Borba kao kolevka žurnalizma danas priča i piše o kulturi i to na pravi način, uz to promoviše i Srbiju i sve ono što je u njoj vredno. Mi smo počastvovani što ste danas kod nas i što ćemo imati priliku da našim građanima prikažemo ceo vek postojanja ove kuće“, objasnio je Đurović.

Filip Radojčić

Direktor Borbe Andrija Jorgić osvrnuo se na sve ono što je Borba uradila za svoj vek postojanja istakavši na šta je i najponosiniji.

„Ponosan sam na ove mlade snage koje pišu o ovim temama i koji uživaju u tome. Naša misija je da motivišemo našu decu i promovišemo prave vrednosti kojima je Srbija prebogata. Ponosan sa na prvu Borbu iz 1922. godine kao i na onih prvih 12 000 primeraka iz 1944. godine koji su završili na Sremskom frontu za podizanje morala partizanima. Kako je tadašnja Borba bila simbol i stub borbe protiv fašizma, tako je ova današnja Borba stub kulture“, izjavio je Jorgić.

Autor izložbe Milica Drašković ujedno i novinar časopisa Borbe je proglasila izložbu otvorenom a sve prisutne sprovela je kroz tunel zvani Borba.

„Od početka, kada je nastao dogovor za otvaranje izložbe u Vrnjačkoj Banji moja najveća želja bila je da izložba nađe svoje mesto upravo u kolevci kulture Vrnjačke Banje – Zamku Belimarković. Ova značajna institucija samo je par decenija starija od samog lista, a danas obe institucije idu u istom smeru, ka razvijanju i promovisanju kulture“, navela je autorka izložbe koja je potom i proglasila izložbu otvrenom.

Filip Radojčić
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter