Izvor: Tanjug
23.07.2020 u 13:07
0

COMIC-COM IZ SAN DIJEGA SE SELI NA INTERNET Stižu Kianu Rivs, Šerliz Teron i Del Toro

Najstariji festival popularne kulture u Americi, „Comic-Con“, prvi put se nakon više od pola veka ne održava u San Dijegu, već je juče počeo onlajn pod sloganom „Comic-Con@Home“.

Ljubitelji ove manifestacije moći će do 26. jula da na zvaničnom sajtu besplatno igraju najnovije video igre, pogledaju brojne virtuelne izložbe u Comic Con Muzeju, a filmofili da čuju onlajn radionice i razgovore sa zvezdama poput Šerliz Teron, Benisijom del Torom, Kianu Rivsom, Dejvidom Silvermanom, kao i da prate konferencije posvećene popularnim franšizama “Zvezdane staza”, “Okružen mrtvima”…

Šarliz Teron će sutra u okviru programa “Evolucija zloće” govoriti o svojim ulogama u akcionim filmovima, o evoluciji modernog ženskog akcionog junaka, rolama koje su je u karijeri posebno inspirisale, kao i u čemu pronalazi snagu da konstantno pomera svoje granice.

Subota je rezervisana za Benisia del Tora i reditelja Skota Kupera koji će govoriti o čudovištu kreiranom za njihov novi film “Rogovi” (“Antlers”), ali i za proslavu 15. godišnjice od filma “Konstantin” o kojem će govoriti Kianu Rivs, kao i reditelj Frensis Lorens…

Fanovi serije „Doktor Hu“ održeće u nedelju onlajn debatu „Koji je najbolji Doktor Hu“, a istog dana ekipa franšize „Moćni rendžeri“ proslaviće 27 godina od prve epizode.

Onlajn predavanje o grafičkim novelama održano je juče, danas su na redu konferencije “Superherojski fandom prilagođava se pandemiji“ i “Stripovi pod pritiskom: Kreativnost u doba korone”, a sutra “Mentalno zdravlje, popularna kultura i pandemija”.

Organizovane su i mnogobrojne virtuelne radionice Kozpleja i zanimljivi paneli o strip kulturi u kojima će fanovi moći da učestvuju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter