Izvor: b92
25.11.2023 u 10:00
0

EGZOTIČNA AVANTURA: Džipom stigao iz Australije u Indiju, a u Pakistanu dobio obezbeđenje

Nesvakidašnje putovanje Srbina

Tačno prema planu, posle mesec dana i 10.000 kilometara pređenih „landroverom“, avanturista Milovan Aranđelović, rođeni Paraćinac i Busilovac, stigao je iz Australije u Indiju, glavni grad države Kerala na zapadnoj obali.
Milovan Aranđelović je spojio korisno i lepo – da zadovolji svoju želju da upozna svet, a istovremeno, biće 27. novembra gost na svadbi svog radnika i prijatelja, Indusa Ađu Abrahama i njegove devojke Marije Džordž.

I Ađu i Milovan žive u Australiji, u Džilongu, gde je Indus zaposlen u Milovanovoj kompaniji, zbog čega je gazdu i pozvao na svadbu.

„Mladoženja je u Indiju doputovao iz Australije, a ja, naravno, iz moje Srbije, iz Paraćina. U Koči, gde će biti svadba, stigao sam tačno na vreme za veridbu, a po devojku se išlo kroz džunglu. Posle je na redu bila crkva i zvanična ceremonija, dok je u nedelju venčanje, koje će potrajati više dana sa blizu hiljadu svatova“, priča Milovan, koji je smešten u hotelu sa pet zvezdica na četiri sata vožnje od Kočija, u gradu Palakad, pišu Novosti.

„Posle tri dana vožnje stigao sam u Gruziju u Batimi, grad na Crnom moru. To je mesto poroka jer je dozvoljeno kockanje i omiljeno mesto za Turke. Put preko Irana i iranskih planina bio je vrlo naporan. Benzin je tu svega dvadeset centi po litru, najjeftiniji na svetu. U Teheranu, gde sam se zadržao par dana, bio sam pozvan na žurku na kojoj je glavni gost bio sin trgovca naftom i filmska zvezda, a zatim sam krenuo na jug, kroz pustinju“, priča Milovan.

Tamo je prespavao u Zahedanu, pograničnom gradu u blizini Pakistana i Avganistana. Najveće iznenađenje je, kaže, doživeo kad mu nisu naplatili benzin jer ga svi strani turisti dobijaju besplatno!

U Pakistanu je od granice pa sve do grada Karači imao obezbeđenje jer, kako kažu, tako Pakistan brine za svoje strane goste.

„Čak je i moj auto 24 časa imao stražara. Džip je dobio zasluženo tuširanje, a mene su smestili u hotel sa pet zvezdica. Voziti kroz Karači, sa 30 miliona stanovnika, nije bilo nimalo lako, ali sam se ipak nekako navikao na vožnju na pakistanski način“, dodaje.

Nakon Pakistana, konačno Indija – susret sa prijateljima pre svadbe i dug i zaslužen odmor.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter