Izvor: BSC HAPPY/TELEGRAF
28.11.2023 u 16:41
0

JAPANCI IZMISLILI NOVI SPORT! Nećete verovati u čemu se takmiče!

U Tokiju je protekle nedelje održano prvo Svetsko prvenstvo u skupljanju đubreta, pod nazivom SpoGomi (kombinacija reči sport i gomi, što na japanskom znači smeće).

Na ulicama prestonice nadmetale su se ekipe iz 21 države, uključujući domaćina, s ciljem da za sat vremena pokupe što više smeća.

Verovatno zvuči iznenađujuće da je pobeda pripala gostima iz Velike Britanije koji su kući odneli prvi, istorijski trofej. Oni su zaradili 9.046 poena za sakupljenih 58 kilograma đubreta.

– Drugi timovi su možda bili više ekološki orijentisani, manje sportski, a mi suprotno. S druge strane, naučili smo šta je potrebno da bismo očistili okeane i smanjili otpad – rekla je Sara Pari, kapiten britanske ekipe.

„MISLIO SAM DA SAM BEZGREŠAN, A ONDA SAM SAZNAO DA IMAM ĆERKU: Šok ispovest jednog Srbina

Ukupno, timovi su pokupili 548 kilograma smeća sa ulica Tokija, a bodovi su dodeljivani na osnovu vrste otpadaka, prenosi News York Post.

Uz to, nije im bilo dozvoljeno da uzimaju đubre s privatnih poseda.

Domaći tim je bio pomalo razočaran jer nije odneo pobedu.

Želeli smo da trijumfujemo, ali se nadam da će vremenom više ljudi biti zainteresovano za pitanje životne sredine – rekao je Tomo Takahaši, kapiten japanske ekipe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter